Doprava v EU zdarma při objednávce nad 699 € Stažení TDS a SDS · COA ke každé objednávceVelikosti balení od 225 g do 25 kg
Fenugreek Oil - Trigonella foenum-graecum Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Olejek z pískavice řeckého - Trigonella foenum-graecum

Trigonella foenum-graecum · Fabaceae · Botanical profile

VelikostPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Trigonella foenum-graecum · profile
Family
Fabaceae
Common names
Fenugreek, Kasuri Methi Seeds, Methi Dana, Champa Methi, Ventayam, Kasoori (Kasuri) Methi
Indian names
Methi, मेथी, মেথি, வெந்தயம், మెంతులు, ഉലുവ
Synonyms
Trigonella ensifera, Trigonella graeca, Trigonella haussknechtii, Trigonella jemenensis, Trigonella rhodantha, Trigonella tibetana
Plant part
Seed
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Trigonella Foenum-graecum Seed Oil
CAS
84625-40-1
EC
283-415-1
CosIng ID
41157
INCI status
Verified in CosIng
Tradition
Ayurvedic
Applications
Hair care, Perfumery, Skincare
Country of origin
India
SKU
53228-OIL-TRFOE-500G
Documents
TDS a SDS ke stažení ve formátu PDF na stránce každého produktu. COA přikládáme ke každé objednávce a na vyžádání je k dispozici.

Product details

Esenciální olej z pískavice, také nazývaný olej ze semen Kasuri methi je extrahován parní destilací semen rostliny botanicky známé jako Trigonella foenum-graecum

Známý jako : Pískavice, Trigonella foenum-graecum, Kasoori (Kasuri) Methi

Botanický název :Trigonella foenum-graecum

Produkt : Esenciální olej z pískavice

Forma produktu : Esenciální olej

Metoda extrakce : Parní destilace

Použitá část : Semena

Aktivní složka : sotolon (odpovědný za jeho charakteristickou vůni), neryl acetát, kadinen, kafr, limonen, beta-karyofylen, linalool a trigonellin

Fytovlastnosti : antioxidantní, protizánětlivé, antimikrobiální a trávicí vlastnosti. 

Barva : Žluto-hnědá

Aroma
Teplá, sladká, oříšková, s mírně hořkou, javorově sirupovou vůní
Poznámky Střední
Ladí s
Fenykl, Hřebíček, Levandule, Citronová tráva, Santalové dřevo, Sladký pomeranč
Podobné jako
Esenciální olej z fenyklu (podobná sladká a teplá vůně, ale více zemitá a javorová)
Používá
Zdraví trávicího traktu, péče o pokožku (protizánětlivá), hormonální regulace, aromaterapie pro relaxaci

DOMÁCÍ POUŽITÍ

  • Péče o vlasy: Smíchejte 2-3 kapky s 2 lžícemi nosného oleje, vmasírujte do pokožky hlavy, nechte působit 30 minut nebo přes noc, poté opláchněte.
  • Péče o pokožku: Ředěte 1-2 kapky s aloe vera nebo nosným olejem, aplikujte na čistou pokožku, nechte působit nebo opláchněte po 30 minutách.
  • Aromaterapie: Přidejte 3-4 kapky do difuzéru pro úlevu od stresu.
  • Podpora trávení: Vmasírujte 1-2 kapky (ředěné) na břicho krouživými pohyby.
  • Obličejová pára: Přidejte 2 kapky do horké vody, nakloňte se s ručníkem na 5-10 minut.
  • Úleva pro svaly: Vmasírujte 2 kapky (ředěné) do bolavých svalů.

Produkt je Vegetariánské

Země původu: Indie