Olej z fenyklu obecného - Foeniculum vulgare
Foeniculum vulgare · Apiaceae · Botanical profile
Specifications
- Botanical name
- Foeniculum vulgare · profile
- Family
- Apiaceae
- Common names
- Fennel, Sauf, Saunf, Mouri, Badesopu, Variyali
- Synonyms
- Foeniculum luteum, Foeniculum sativum
- Plant part
- Seed
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Foeniculum Vulgare Seed Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Herbal tea & infusions, Natural cleaning, Perfumery, Skincare, Soap & bath
- Country of origin
- India
- SKU
- 15671-OIL-FOVUL-500G
- Documents
- COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.
Product details
Esenciální olej z fenyklu, také nazývaný Saunf olej je získáván parní destilací semen rostliny botanicky známé jako Foeniculum vulgare
Známý jako : fenyklové semínko, Foeniculum vulgare, Sauf, Saunf, sladký fenykl
Botanický název : Foeniculum vulgare
Produkt : Esenciální olej z fenyklových semínek
Forma produktu : Esenciální olej
Metoda extrakce : Parní destilace
Použitá část : Semena
Aktivní složka v Foeniculum vulgare olej: anetol (hlavní složka), fenchon, limonen, estragol (methyl chavikol), alfa-pinen, myrcen, kamfen a beta-pinen.
Fytochemické vlastnosti : trávicí, antimikrobiální, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.
Barva : světle žlutá
| Vůně | Sladká, kořeněná, zemitá, anýzová |
| Poznámky | Střední až vrchní tóny |
| Ladí s |
Levandule, pelargonie, bazalka, citron, máta peprná, rozmarýn, cypřiš
|
| Podobné jako | Esenciální olej z anýzových semínek |
| Používá |
Pomoc při trávení, úleva při menstruaci, detoxikace, podpora dýchání, masáž při svalových křečích, péče o pokožku pro tonizaci a čištění
|
DOMÁCÍ POUŽITÍ
- Úleva při trávení: Zřeďte 1 kapku v nosném oleji a masírujte břicho.
- Aromaterapie: Přidejte 2-3 kapky do difuzéru pro uklidňující vůni.
- Péče o pleť: Smíchejte 1 kapku s nosným olejem a aplikujte na pokožku.
- Dochucení čaje: Přidejte 1 kapku potravinářského oleje do fenyklového čaje.
- Přírodní čistič: Smíchejte 10 kapek s octem a vodou pro čištění povrchů.
- Uklidňující koupel: Smíchejte 5 kapek s epsomskou solí a přidejte do koupelové vody.
Produkt je Vegetariánské
Země původu: Indie
Foeniculum vulgare in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractFennel Oil-Soluble Extract – Foeniculum vulgarefrom €12,92/kg
Aged botanical oilFenykl — 60 dní zrající botanický olejfrom €201,44/kg
Propylene glycol extractExtrakt z fenyklu - Foeniculum vulgarefrom €25,51/kg
Glycerin extractExtrakt z fenyklu v glycerinu - Foeniculum vulgarefrom €26,75/kg
Essential oil[TH] Esenciální olej z fenyklu obecného - Foeniculum vulgarefrom €386,34/kg
Oleoresin[VN] Oleoresin z fenyklu obecného - Foeniculum vulgarefrom €386,34/kg
Extract powder[VN] Výtažek z fenyklu - Foeniculum vulgarefrom €115,74/kg
Essential oil[VN] Esenciální olej z fenyklu - Foeniculum vulgarefrom €386,34/kg