Foelie PG Extract - Myristica fragrans
Myristica fragrans · Myristicaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Myristica fragrans · profile
- Family
- Myristicaceae
- Common names
- Nutmeg, Mace, Javitri, Aril, Javintri, Jadipattri
- Indian names
- Jaiphal
- Synonyms
- Myristica amboinensis, Myristica americana, Myristica aromatica, Myristica laurella, Myristica moschata, Myristica officinalis
- Form
- Propylene glycol extract
- Solubility
- Water-soluble
- Carrier options
- Propylene glycol, Water
- INCI
- Propylene Glycol, Aqua, Myristica Fragrans Extract
- CAS
- 57-55-6, 7732-18-5, 84082-68-8
- EC
- 200-338-0, 231-791-2, 282-013-3
- CosIng ID
- 37269, 92472, 35443
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 55027-PGE-MYFRA-225G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Algemene naam: Nootmuskaatbloem, Javitri, Aril, Javintri, Javitri, Myristica fragrans, Jadipattri
Botanische naam: Myristica fragrans
Product: Nootmuskaatbloem PG-extract
Oplosmiddel: Propyleenglycol
Verdunner: Gezuiverd water (PG:Water 70:30)
Kruiden-/oplosmiddelverhouding: 1:5 (w/v)
Vorm: Glycolisch plantaardig extract (vloeibaar)
INCI: Propyleenglycol, Aqua, Myristica fragrans bloemextract
CAS: Propyleenglycol (57-55-6), Water (7732-18-5), Plantaardig extract (complex mengsel)
Actieve bestanddelen (fytochemisch): myristicine, elemicine, safrol, eugenol, kamfeen, limoneen, terpineol, linalool, flavonoïden en tannines.
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Bewaring: Bewaren op een koele en droge plaats
Myristica fragrans in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Herbal powderNootmuskaatpoeder - Jaiphal - Myristica Fragransfrom €29,89/kg
Essential oilNootmuskaatolie - Myristica fragransfrom €43,17/kg
Oil-soluble extractNootmuskaat-olieoplosbaar extract – Myristica fragransfrom €55,18/kg
Oil-soluble extractFoelieolieoplosbaar extract – Myristica fragransfrom €42,37/kg
Aged botanical oilNootmuskaat — 90 dagen gerijpte botanische oliefrom €256,80/kg
Aged botanical oilFoelie — 90 dagen gerijpte botanische oliefrom €256,80/kg
Essential oilZwarte Peper CO2 Olie - Piper nigrumfrom €837,59/kg
Essential oilZwarte Peper CO2 Olie - Piper nigrumfrom €888,19/kg