Free EU shipping on orders over €699 COA, MSDS & TDS available on requestPack sizes from 225 g to 25 kg
Neroli Oil - Citrus aurantium Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Neroli-olie - Citrus aurantium

Citrus aurantium · Rutaceae · Botanical profile

Maat
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request

Specifications

Botanical name
Citrus aurantium · profile
Family
Rutaceae
Common names
Orange, Santara, Orange Peel, Orange Rind, Grapefruit, Neroli
Indian names
khatta
Synonyms
Citrus paradisi, Citrus sinensis, Citrus amara, Citrus ampullacea, Citrus anonyma, Citrus asahikan
Plant part
Flower
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Citrus Aurantium Flower Oil
CAS
8016-38-4, 72968-50-4
EC
277-143-2
CosIng ID
41390
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Perfumery
Country of origin
India
SKU
80342-OIL-CIAUR-100G
Documents
COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.

Product details

Neroli essentiële oliewordt gewonnen door stoomdestillatie van de bloem van de plant die botanisch bekend staat als Citrus aurantium

Bekend als: Neroli, Citrus aurantium, Sinaasappelbloesem, Bittere sinaasappel

Botanische naam: Citrus aurantium

Product: Neroli essentiële olie

Productvorm: Essentiële olie

Extractiemethode: stoomdestillatie

Gebruikt deel: Bloem

Actieve bestanddelen: linalool (de belangrijkste stof), linalylacetaat, nerolidol, limoneen, geraniol, neral, alfa-terpineol en bèta-pineen.

Plantaardige eigenschappen: kalmerend, ontsmettend, ontstekingsremmend en antioxiderend.

Aroma: Bloemig en citrusachtig

Kleur: Lichtgeel

Gebruik: Aromatherapie/therapeutisch

Combineert goed met: Geranium, jasmijn, lavendel, sandelhout, rozemarijn, ylang-ylang

Product is Vegetarisch

Land van herkomst: India