Tijmolie - Thymus vulgaris
Origanum vulgare · Lamiaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Origanum vulgare · profile
- Family
- Lamiaceae
- Common names
- Oregano, Wild Marjoram
- Indian names
- बनतुलसी, सथ्रा, জংলী মরুয়া, వాము ఆకు, ಮರುಗ
- Synonyms
- Origanum creticum, Origanum floridum, Origanum purpurascens, Origanum wallichianum
- Plant part
- Leaf
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Origanum Vulgare Leaf Oil
- CAS
- 84012-24-8
- EC
- 281-670-3
- CosIng ID
- 57967
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Culinary, Herbal tea & infusions, Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 56389-OIL-ORVUL-100G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Oregano essentiële olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren van de plant die botanisch bekend staat als Origanum vulgare
Bekend als : Oregano
Botanische naam :Origanum vulgare
Product : Oregano essentiële olie
Productvorm : Essentiële olie
Extractiemethode : Stoomdestillatie
Gebruikt deel : Blad
Actieve component : carvacrol, thymol
Fyto-eigenschappen : antimicrobieel, ontstekingsremmend, antioxidant en slijmoplossende eigenschappen.
Aroma/Geur : Ffrisse, kruidige, kruidachtige geur
Kleur : Geel tot donkerroodbruin
Toepassingen : Aromatherapie/Therapeutisch/Koken
Combineert goed met: Bergamot, Cederhout, Kamille, Jeneverbes, Citroen, Niouli, Mandarijn, Citroenmelisse, Rozemarijn en Tea Tree
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Origanum vulgare in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Standardised extractCarvacrol 85% — Origanum vulgare (oregano)from €584,66/kg
Oil-soluble extractOregano-olieoplosbaar extract – Origanum vulgarefrom €42,37/kg
Propylene glycol extractOregano PG-extract - Origanum vulgarefrom €48,24/kg
Extract powderOregano-extract - Origanum vulgarefrom €29,75/kg
Water-soluble extractOregano Wateroplosbaar Extract - Origanum vulgarefrom €32,10/kg
Aged botanical oilOregano — 60 dagen gerijpte botanische oliefrom €231,66/kg
Glycerin extractOregano Glycerine Extract - Origanum vulgarefrom €50,68/kg
Vegetable powder[IN] Gevriesdroogd Oregano Poeder - Origanum vulgarefrom €57,90/kg