Free EU shipping on orders over €699 COA, MSDS & TDS available on requestPack sizes from 225 g to 25 kg
Peppermint Oil - Mentha piperita Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: India

Pepermuntolie - Mentha piperita

Mentha piperita · Lamiaceae · Botanical profile

Maat
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request

Specifications

Botanical name
Mentha piperita · profile
Family
Lamiaceae
Common names
Peppermint, Black Peppermint, Curly Mint, Hairy Peppermint, White Peppermint
Synonyms
Mentha atrata, Mentha balsamea, Mentha banatica, Mentha braousiana, Mentha concinna, Mentha crispula
Plant part
Leaf
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Mentha Piperita Leaf Oil
CAS
—
INCI status
INCI by naming convention (not in CosIng)
Applications
Perfumery
Country of origin
India
SKU
32459-OIL-MEPIP-100G
Documents
COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.

Product details

Pepermunt etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van bladeren van de plant die botanisch bekend staat als Mentha piperita

Bekend als: Pepermunt, Mentha piperita

Botanische naam: Mentha piperita

Product: Pepermunt etherische olie

Productvorm: Etherische olie

Extractiemethode: stoomdestillatie

Gebruikt deel: blad

Actieve bestanddelen: menthol (de belangrijkste stof), menthon, menthylacetaat, limoneen, 1,8-cineol (eucalyptol), pulegon, bèta-pineen en linalool.

Plantaardige eigenschappen: verkoelend, ontsmettend, ontstekingsremmend, spijsverteringsbevorderend en pijnstillend.

Geur/Parfum: scherp, koel en verfrissend

Kleur/Uiterlijk: bleekgeel tot helder

Combineert goed met: lavendel, rozemarijn, ylang-ylang, cipres, citroengeranium

Product is vegetarisch

Land van herkomst: India