Rozen Geraniumolie - Pelargonium rosium
Pelargonium roseum · Geraniaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Pelargonium roseum · profile
- Family
- Geraniaceae
- Common names
- Rose Geranium
- Plant part
- Flower
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Pelargonium Roseum Flower Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Perfumery, Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 78995-OIL-PEROS-100G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Rozen Geranium etherische oliewordt door stoomdestillatie gewonnen uit de bloemblaadjes van de plant die botanisch bekend staat als Pelargonium rosium
Bekend als: Rozen Geranium, Pelargonium rosium
Botanische naam: Pelargonium rosium
Product: Rozen Geranium etherische olie
Productvorm: Etherische olie
Extractiemethode: Stoomdestillatie
Gebruikt deel: Bloem
Actieve bestanddelen: citronellol (de belangrijkste verbinding), geraniol, linalool, citronellylformaat, geranylformaat, isomenthon en limoneen
Plantaardige eigenschappen: antimicrobieel, ontstekingsremmend, antioxiderend en huidverzachtend.
Aroma: Warm, zoet bloemig
Kleur: Bleekgele vloeistof
Toepassingen: Aromatherapie/therapeutisch/cosmetica
Mengbaar met cederhout, bergamot, grapefruit, limoen, basilicum, sinaasappel, engelwortel, citronella, lavendel, rozemarijn, jasmijn, salie, wortelzaad en neroli
Product is vegetarisch
Land van herkomst: India
Pelargonium roseum in other forms
Same botanical, different format for your formula.
