Tamarindeolie (Imli) - Tamarinde
Tamarindus indica · Fabaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Tamarindus indica · profile
- Family
- Fabaceae
- Common names
- Tamarind, Imli, Amli, Tamarind Liquid, Emli, Tamarind Powder
- Indian names
- चिंच, তেঁতুল, చింతచెట్టు
- Synonyms
- Tamarindus erythraeus, Tamarindus occidentalis, Tamarindus officinalis, Tamarindus somalensis, Tamarindus umbrosa
- Plant part
- Seed
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Tamarindus Indica Seed Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Perfumery, Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 62033-OIL-TAIND-100G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Tamarinde-extractolie, ook wel Imli-olie genoemd, wordt gewonnen door koude persing van zaden die botanisch bekendstaan als Tamarindus indica
Bekend als: Tamarinde, Tamarindus indica, Imli, emli
Botanische naam: Tamarindus indica
Product: Tamarinde-essentiële olie
Productvorm: Essentiële olie
Extractiemethode: Koude persing
Gebruikt deel: Zaad
Actieve bestanddelen: oliezuur, linolzuur, palmitinezuur, stearinezuur, tocoferolen (vitamine E), fytosterolen en squalene.
Plantaardige eigenschappen: antioxidant, ontstekingsremmend, vochtinbrengend en huidverjongend
Geur: Zoet en scherp, met een vleugje zuurheid.
Kleur: Geel
Toepassingen: Aromatherapie/therapeutisch/cosmetisch
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Tamarindus indica in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Spice powderTamarindepoeder - Tamarinde - Imlifrom €10,29/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van tamarinde – Tamarindus indicafrom €16,99/kg
Botanical exfoliantExfoliërend tamarindezaadpoederfrom €16,95/kg
Standardised extractLupeol 90% — Tamarindus indica (tamarinde)from €1.412,66/kg
Oleoresin[TH] Kurkuma-oleoresine - Curcuma longafrom €111,94/kg
Herbal powderLajwanti Zaadpoeder - Mimosa pudicafrom €17,56/kg
Propylene glycol extractTamarinde PG-extract - Tamarindus indicafrom €48,24/kg
Glycerin extractTamarinde Glycerine-extract - Tamarindus indicafrom €50,68/kg