Extract powderWater-dispersibleOrigin: ThailandINCI listed in EU CosIng
[TH] Amla-extract - Phyllanthus emblica
Phyllanthus emblica · Phyllanthaceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Phyllanthus emblica · profile
- Family
- Phyllanthaceae
- Common names
- Amla, Amalaki, Awla, Indian Gooseberry, Dried Gooseberry, Amla Dry
- Synonyms
- Emblica officinalis, Phyllanthus glomeratus, Phyllanthus mairei, Phyllanthus mimosifolius, Phyllanthus pomifer, Phyllanthus taxifolius
- Plant part
- Fruit
- Form
- Extract powder
- Solubility
- Water-dispersible
- INCI
- Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Maltodextrin (or Microcrystalline Cellulose)
- CAS
- 90028-28-7, 9050-36-6, 9004-34-6
- EC
- 289-817-3
- CosIng ID
- 59304
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Ayurvedic
- Applications
- Herbal tea & infusions, Skincare, Supplements
- Country of origin
- Thailand
- SKU
- 47630-EXTD-PHEMB-225G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Amla-extract (Phyllanthus emblica) wordt aangeboden als een extractpoeder met gedocumenteerde oorsprong in Thailand. Een gestandaardiseerd botanisch extract van Thaise oorsprong, geleverd als poeder voor nutraceutische, voedsel-, drank- en cosmetica R&D/productie (toepassing afhankelijk van uw regelgevingsgebied).
Belangrijke details
| Product | Amla-extract |
|---|---|
| Botanische naam | Phyllanthus emblica |
| Plantdeel | Vrucht |
| Categorie | Extractpoeder |
| Oorsprong | Thailand |
| Specificatie / Standaardisatie | 20:01:00 |
| Extractie / Proces | Waterextractie + sproeidrogen |
| Oplosmiddel / drager (indien van toepassing) | Water |
Typische toepassingen
- Nutraceutische formuleringen en functionele mengsels (waar toegestaan)
- Voedsel- & dranktoepassingen (waar toegestaan)
- Cosmetische/persoonlijke verzorgingsformuleringen (indien van toepassing)
Documentatie
COA, MSDS, TDS
Opslag
Bewaar op een koele, droge plaats in een goed afgesloten verpakking. Bescherm tegen vocht en hitte.
Notities & naleving
Er worden geen therapeutische claims gemaakt. Specificaties en regelgevende geschiktheid moeten door de koper worden gevalideerd.
Phyllanthus emblica in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Carrier oilAmla-olie - Phyllanthus emblicafrom €12,73/kg
Fruit powderAmla Poeder - Phyllanthus Emblica - Amalakifrom €7,07/kg
Extract powderAmla Vruchtenextract - Phyllanthus emblicafrom €11,86/kg
Extract powderAmla CO2-extract - Embelica Officinalisfrom €237,99/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar amlavruchtextract – Phyllanthus emblicafrom €16,93/kg
Botanical exfoliantExfoliërend amlapoeder (Indiase kruisbes)from €16,95/kg
Aged botanical oilMCT + Amla — 90 dagen gerijpte botanische oliefrom €132,86/kg
Aged botanical oilJojoba + Amla — 90 dagen gerijpte botanische oliefrom €174,82/kg