Venkel CO2-extract - Foeniculum vulgare
Foeniculum vulgare · Apiaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Foeniculum vulgare · profile
- Family
- Apiaceae
- Common names
- Fennel, Sauf, Saunf, Mouri, Badesopu, Variyali
- Synonyms
- Foeniculum luteum, Foeniculum sativum
- Plant part
- Seed
- Form
- Extract paste
- INCI
- Foeniculum Vulgare Seed Extract
- CAS
- 92623-75-1
- EC
- 296-407-8
- CosIng ID
- 56276
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 19024-PST-FOVUL-50G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Bekend als : Saunf, Sauf, Venkel, Foeniculum vulgare, Mouri, Badesopu, Variyali
Botanische naam : Foeniculum vulgare
Product : Venkel CO2-extract 20:1
Gebruikt deel : Zaad
Extractie : Superkritisch CO2 (SCO2)
CAS NR : 84625-39-8
Beschikbare vorm: Pasta
Oplosbaar in olie/vet : Ja
Oplosbaarheid in water : Nee
Alcohol (ethanol) : Gedeeltelijk
CO₂-extractie gebruikt onder druk staande koolstofdioxide bij lage temperaturen om werkzame stoffen uit Foeniculum vulgare (Venkel) te winnen zonder chemische oplosmiddelen. De belangrijkste voordelen zijn geen oplosmiddelresten, betere bewaring van hittegevoelige stoffen, hoge zuiverheid en een natuurgetrouw profiel, waardoor het ideaal is voor hoogwaardige, zuivere voedingsmiddelen, voedingssupplementen en cosmetische toepassingen.
Werkzame stoffen (fytochemisch) : anethol, fenchone, estragol, limoneen, flavonoïden (zoals quercetine en kaempferol), coumarines, fenolzuren en ascorbinezuur (vitamine C)
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Bewaring : Bewaren op een koele en droge plaats
Foeniculum vulgare in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractOlieoplosbaar extract van venkel – Foeniculum vulgarefrom €14,86/kg
Aged botanical oilVenkel — 60 dagen gerijpte botanische oliefrom €231,66/kg
Propylene glycol extractVenkel PG Extract - Foeniculum vulgarefrom €29,34/kg
Glycerin extractVenkel Glycerine-extract - Foeniculum vulgarefrom €30,76/kg
Essential oil[TH] Venkelzaad Essentiële Olie - Foeniculum vulgarefrom €444,29/kg
Oleoresin[VN] Venkelolie-extract - Foeniculum vulgarefrom €444,29/kg
Extract powder[VN] Venkel Extract - Foeniculum vulgarefrom €133,10/kg
Essential oil[VN] Venkel Essentiële Olie - Foeniculum vulgarefrom €444,29/kg