Carrier oilOil-solubleOrigin: MoroccoINCI listed in EU CosIng
Arganolja - Argania spinosa
Sideroxylon spinosum · Sapotaceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Sideroxylon spinosum · profile
- Family
- Sapotaceae
- Common names
- Argania, Argan
- Synonyms
- Argania spinosa, Sideroxylon argan
- Form
- Carrier oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Argania Spinosa Kernel Oil
- CAS
- 223747-87-3, 299184-75-1
- CosIng ID
- 54495
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- Morocco
- SKU
- 35955-OIL-ARSPI-100G
- Documents
- TDS and SDS download as PDF on every product page. COA sent with every order and available on request.
Product details
Känd som : Argania, Argan, Argania spinosa
Vetenskapligt namn : Argania spinosa
Produktform : Olja
Produktkategori : Bärarolja
Är den raffinerad? Nej
Är den livsmedelskvalitet? Ja
Uttagningsmetod : Kallpressad
Ingrediens : Argankärna
Särskild egenskap: Inga konstgjorda färgämnen, färsk & ren. Fri från skadliga kemikalier, bekämpningsmedel & inga tillsatser.
100% ren och äkta produkt
Förpackad i en mycket hygienisk miljö
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Marocko
Förvaring : Förvara på en sval och torr plats, bort från fukt och direkt solljus.
| Föreningens namn | Kemisk klass | Ungefärlig andel (%) |
Hälsofördelar/Egenskaper
|
| Oleysyra | Enkelomättad fettsyra | 43-49% |
Förbättrar hudens fuktighet, hjärthälsa, antiinflammatorisk
|
| Linolsyra | Fleromättad fettsyra | 29-36% |
Stöder hudbarriären, antiinflammatorisk
|
| Palmitinsyra | Mättad fettsyra | 11-15% |
Hudvårdande, ger struktur och fukt
|
| Stearinsyra | Mättad fettsyra | 4-7% |
Fuktgivande, hudvårdande
|
| Tokoferoler (Vitamin E) | Antioxidant | 0,2-0,9% |
Antioxidant, skyddar huden från fria radikaler
|
| Skvalen | Terpenoid | Spårmängder |
Hudåterfuktning, antioxidant, åldershämmande
|
| Fytosteroler | Växtsteroler | Spårmängder |
Förbättrar hudens elasticitet, antiinflammatorisk
|
Sideroxylon spinosum in other forms
Same botanical, different format for your formula.

