Citrontimjanolja - Melissa officinalis
Melissa officinalis · Lamiaceae · Botanical profile
Specifications
- Botanical name
- Melissa officinalis · profile
- Family
- Lamiaceae
- Common names
- Lemon Balm, Common Balm, Balm, Bee Herb, Beebalm, Garden Balm
- Plant part
- Leaf
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Melissa Officinalis Leaf Oil
- CAS
- 84082-61-1, 8014-71-9
- EC
- 282-007-0
- CosIng ID
- 57853
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Western herbal
- Applications
- Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 84645-OIL-MEOFF-100G
- Documents
- COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.
Product details
Citronmeliss eterisk olja utvinns genom ångdestillering av blad från växten botaniskt känd som Melissa officinalis
Känd som : Citronmeliss, Melissa officinalis, Vanlig balm, balm
Botaniskt namn : Melissa officinalis
Produkt : Citronmeliss eterisk olja
Produktform : Eterisk olja
Extraktionsmetod : Ångdestillation
Använd del : Blad
Aktiv komponent : citral (en blandning av geranial och neral), geraniol, citronellal, linalool, beta-karyofylen, limonen och rosmarinsyra.
Fytoegenskaper : lugnande, antimikrobiella, antiinflammatoriska, antioxidanta och humörhöjande egenskaper.
Aroma : Citrongräs
Färg : Färglös till Blekgulgrön
Användning : Aromaterapi/Terapeutisk
Blandar väl med: Lavendel, petitgrain, ros, citrus och neroliolja.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Melissa officinalis in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Aged botanical oilCitronmeliss — botanisk olja lagrad i 60 dagarfrom €239,44/kg
Standardised extractRosmarinsyra 10 % — Melissa officinalis (citronmeliss)from €328,40/kg
Standardised extractRosmarinsyra 5 % — Melissa officinalis (citronmeliss)from €175,40/kg
HydrosolCitronmelissblomvatten - Melissa officinalisfrom €18,74/kg