HydrosolWater-solubleINCI listed in EU CosIng
Frankincense hydrosol - Boswellia serrata
Boswellia serrata · Burseraceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Boswellia serrata · profile
- Family
- Burseraceae
- Common names
- Indian Frankincense, Indian Olibanum, Olibanum, Gond Kundru, Shallaki Gum, Lubaan
- Indian names
- Chira, Kundur, Luban, Salai-guggul, Shallaki, kundur luban
- Synonyms
- Boswellia glabra, Boswellia hirsuta, Boswellia thurifera
- Form
- Hydrosol
- Solubility
- Water-soluble
- INCI
- Boswellia Serrata Water
- CAS
- 97952-72-2
- EC
- 308-366-6
- CosIng ID
- 54944
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Ayurvedic
- Applications
- Hair care, Perfumery, Skincare
- SKU
- 50603-HYD-BOSSE-225G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Frankincense Hydrosol Hydrosol (Boswellia serrata) är ett kosmetiskt aromatiskt vatten framställt genom ångdestillering. Det fångar de milda vattenlösliga beståndsdelarna från växten.
Användningsområden
- Ansiktsvatten och uppfriskande hudmist
- Basvattenfas i lotioner, geléer och krämer
- Hår- och hårbottenspray för lugnande vård
- Aromaterapiprylar och rumsspray
Varför välja oss?
- Äkta destillering i Indien med fullständig dokumentation (COA, TDS, MSDS)
- Storskalig och privat märkesleverans tillgänglig
- GMP- och ISO-anpassad tillverkning
Observera
Detta hydrosol är av kosmetisk kvalitet. Vänligen kontakta oss om du behöver livsmedelskvalitet-certifiering.
Boswellia serrata in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Essential oil12 viktiga eteriska oljor
Standardised extractAKBA 10% — Boswellia serrata (indisk rökelse)from €936,56/kg
Standardised extractAKBA 30% — Boswellia serrata (indisk rökelse)from €1.971,56/kg
Standardised extractBosvelsyror 65% — Boswellia serrata (indisk rökelse)from €181,01/kg
Standardised extractBosvelsyror 75% — Boswellia serrata (indisk rökelse)from €294,86/kg
Standardised extractBosvelsyror 85% — Boswellia serrata (indisk rökelse)from €460,46/kg
Essential oilFrankincenseolja - Boswellia serratafrom €36,36/kg
Aged botanical oilOlibanum – 180 dagar lagrad botanisk oljafrom €313,35/kg