Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Turmeric Oil - Curcuma longa Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Gurkmejeolja - Curcuma longa

Curcuma longa · Zingiberaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Curcuma longa · profile
Family
Zingiberaceae
Common names
Turmeric, Haldi, Kachchi Haldi, Common Turmeric, Indian-Saffron
Indian names
हलदी, हरिद्रा, மஞ்சள், పసుపు
Synonyms
Curcuma brog, Curcuma domestica, Curcuma ochrorhiza, Curcuma soloensis, Curcuma tinctoria
Plant part
Root, Rhizome
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Curcuma Longa Root Oil
CAS
84775-52-0
EC
283-882-1
CosIng ID
75442
INCI status
Verified in CosIng
Tradition
Ayurvedic
Applications
Culinary, Perfumery
Country of origin
India
SKU
14237-OIL-CULON-100G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Gurkmeja eterisk oljautvinns genom ångdestillering av rötterna från växten som botaniskt kallas Curcuma longa

Känd som: Gurkmeja, Curcuma longa, Haldi

Botaniskt namn: Curcuma longa

Produkt: Gurkmeja eterisk olja

Produktform: Eterisk olja

Utvinningsmetod: Ångdestillering

Använd del: Rot/Rhizom

Aktiv beståndsdel: ar-turmeron (huvudföreningen), alfa-turmeron, beta-turmeron, zingiberen, curcumen, alfa-fellandren, cineol och limonen.

Växtegenskaper: antiinflammatoriska, antioxidativa, mikrobhämmande och smärtstillande egenskaper.

Doft: Varm, frisk, kryddig, träig

Färg: Ljusgul till orangegul

Användning: Aromaterapi/Behandling/Kokkonst

Produkten är Vegetarisk

Ursprungsland: Indien