Indigo CO2-extrakt - Indigofera tinctoria
Indigofera tinctoria · Fabaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Indigofera tinctoria · profile
- Family
- Fabaceae
- Common names
- Indigo, Neel, Nilika, Indigo Blue, Indian Indigo, True Indigo
- Indian names
- அவுரி, நீலம், நீலி
- Synonyms
- Indigofera bergae, Indigofera hover, Indigofera suffruticosa
- Plant part
- Leaf
- Form
- Extract paste
- INCI
- Indigofera Tinctoria Leaf Extract
- CAS
- 84775-63-3
- EC
- 283-892-6
- CosIng ID
- 56711
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 39350-PST-INTIN-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Känd som: Indigo, Neel, Nilika
Botaniskt namn : Indigofera tinctoria
Produkt : Indigo blad CO2-extrakt 15:1
Använd del : Blad
CAS NR : 84775-63-3
Tillgänglig form: Pasta
Olja/Fettlöslig : Ja
Vattenlöslighet : Nej
Alkohol (etanol): Delvis
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Indigofera tinctoria (Indigo) utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är inga lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en växttrogen profil, vilket gör det idealiskt för premiumprodukter, ren märkning inom livsmedel, nutraceuticals och kosmetika.
Aktiva föreningar : Indigotin, indirubin, tryptanthrin
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Förvaring : Förvara på en sval och torr plats
Indigofera tinctoria in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Herbal powderIndigopulver - Neel - Nilika - Indigofera tinctoriafrom €8,77/kg
Extract powderIndigo Blue-extrakt - Indigofera tinctoriafrom €49,81/kg
Hair PackRen och Naturlig Växtpulver - Hårinpackning - Bhringraj-Shikakai-Reetha-Indigo-Mehndi-Henna
Propylene glycol extractIndigo PG-extrakt - Indigofera tinctoriafrom €33,52/kg
Glycerin extractIndigo glycerinextrakt - Indigofera tinctoriafrom €35,22/kg
Water-soluble extractIndigo vattenlösligt extrakt - Indigofera tinctoriafrom €32,14/kg
Infused oilIndigofärgad olja - Neel - Nilika - Indigofera tinctoriafrom €26,61/kg