Jojobaolja - Simmondsia chinensis
Simmondsia chinensis · Simmondsiaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Simmondsia chinensis · profile
- Family
- Simmondsiaceae
- Common names
- Jojoba, Goat Nut, Deer Nut, Pignut, Wild Hazel, Quinine Nut
- Synonyms
- Simmondsia californica, Simmondsia chrysophylla, Simmondsia pabulosa
- Form
- Carrier oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
- CAS
- 90045-98-0
- EC
- 289-964-3
- CosIng ID
- 58617
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- Turkey
- SKU
- 48696-OIL-SICHI-100G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Känd som : Jojoba, Simmondsia chinensis, getnöt, hjortnöt, grissnöt, vild hassel, kininnöt, kaffebär och grå boxbuske
Botaniskt namn : Simmondsia chinensis
Produktform : Olja
Produktkategori : Bärarolja
Är det raffinerat? Nej
Är det livsmedelskvalitet? Ja
Används även för kosmetika? Ja
Extraktionsmetod : Kallpressad
Ingrediens : Jojobafrön
Specialitet: Inga konstgjorda färgämnen, färskt & rent. Fritt från skadliga kemikalier, bekämpningsmedel & inga tillsatser.
100% ren och äkta produkt
Förpackad i en mycket hygienisk miljö
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Turkiet
Förvaring : Förvara på en sval och torr plats, bort från fukt och direkt solljus.
Köp Jojobaolja, Simmondsia chinensis på grossist eller parti priser.
Simmondsia chinensis in other forms
Same botanical, different format for your formula.

