Baysblad PG-extrakt - Cinnamomum tamala
Cinnamomum tamala · Lauraceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Cinnamomum tamala · profile
- Family
- Lauraceae
- Common names
- Bay, Tej Patta, Bay Leaf, Tej Patta Powder, Bay Leaves Powder, Indian Bay Leaves
- Indian names
- Tejpatta, Tamaal patra, Tamala, Tejpat, তেজপাতা, తమాల వృక్షం
- Synonyms
- Cinnamomum albiflorum, Cinnamomum lindleyi, Cinnamomum reinwardtii, Cinnamomum veitchii, Cinnamomum zwartzii
- Plant part
- Leaf
- Form
- Propylene glycol extract
- Solubility
- Water-soluble
- Carrier options
- Propylene glycol, Water
- INCI
- Propylene Glycol, Aqua, Cinnamomum Tamala Leaf Extract
- CAS
- 57-55-6, 7732-18-5
- EC
- 200-338-0, 231-791-2
- CosIng ID
- 37269, 92472, 86527
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 77940-PGE-CITAM-225G
- Documents
- TDS and SDS download as PDF on every product page. COA sent with every order and available on request.
Product details
Produkt : Lagerväxt Propylenglykol-extrakt
Botaniskt namn : Cinnamomum tamala
Form tillgänglig: Vätska (glykolbaserad)
Använd del :Blad
Lösningsmedel : Propylenglykol
Spädningsmedel : Reningat vatten (PG:Vatten 70:30)
Växt/Lösningsmedelsförhållande : 1:5 (v/v)
Form : Glykoliskt botaniskt extrakt (vätska)
INCI : Propylenglykol, Aqua, Vegetabiliskt extrakt
CAS : Propylenglykol (57-55-6), Vatten (7732-18-5), Botaniskt extrakt (Komplex blandning)
Aktiv förening : cinnamaldehyd, eugenol, linalool, karyofylen och metyleugenol
Vanligt namn: Tej Patta, Cinnamomum Tamala, Lagerblad
Produkten ärVegetarisk
Ursprungsland:Indien
Förvaring :Förvara på en sval och torr plats
Cinnamomum tamala in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractLagerbladolja med oljelösligt extrakt – Cinnamomum tamalafrom €23,78/kg
Glycerin extractBaysblad Glyserinextrakt - Cinnamomum tamalafrom €39,64/kg
Herbal powderLövbladspulver - Cinnamomum Tamalafrom €8,31/kg
Extract powderBaysbladsextrakt - Cinnamomum tamalafrom €16,73/kg
Water-soluble extractLövlavsvattenlösligt extrakt - Cinnamomum tamalafrom €18,07/kg
Infused oilLagerbladsinfluerad olja - Cinnamomum Tamalafrom €20,86/kg