Lotusfrö CO2-extrakt - Nelumbo Nucifera
Nelumbo nucifera · Nelumbonaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Nelumbo nucifera · profile
- Family
- Nelumbonaceae
- Common names
- Lotus Saffron, Kamal Kesar, Dried Kamal Flower, Pollen Of Lotus, Sacred Lotus, Lotus
- Indian names
- padma, कमलम्, पद्म, कमळ, পদ্ম, தாமரை
- Synonyms
- Nelumbo caspica, Nelumbo indica, Nelumbo komarovii, Nelumbo nelumbo, Nelumbo speciosa
- Plant part
- Seed
- Form
- Extract paste
- INCI
- Nelumbo Nucifera Seed Extract
- CAS
- 85085-51-4
- EC
- 285-379-2
- CosIng ID
- 82261
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Traditional Chinese
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 58911-PST-NENUC-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn : Kamal Kesar, Torkad kamalblomma, Lotus Saffran, Lotuspollen, Nelumbo Nucifera, helig lotus
Botaniskt namn: Nelumbo nucifera
Produkt : Lotusfröextrakt 25:1
Använd del : Frö
Extraktion : Superkritisk CO2 (SCO2)
CAS NR : 85085-51-4
Tillgängligt format: Pasta/Trögflytande
Olja/Fettlöslig : Ja
Vattenlöslighet : Nej
Alkohol (etanol) : Delvis
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Nelumbo Nucifera (Lotusfrö) utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är inga lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en äkta växtprofil, vilket gör det idealiskt för premiumprodukter med ren etikett inom livsmedel, nutraceuticals och kosmetika.
Aktiva innehåll (Fytokemikalier) : flavonoider (såsom quercetin, kaempferol och isoquercitrin), alkaloider (såsom nuciferin, neferin och roemerin), saponiner, tanniner, fenoliska syror (som gallsyra), vitamin C och polyfenoler.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Förvaring : Förvara svalt och torrt
Nelumbo nucifera in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Extract powderUtdrag av lotusfrö - Nelumbo Nuciferafrom €29,75/kg
Extract powderUtdrag av lotusblomma - Nelumbo Nuciferafrom €20,83/kg
Oil-soluble extractLotus saffran, oljelösligt extrakt – Nelumbo nuciferafrom €42,37/kg
Oil-soluble extractLotusblomma, oljelösligt extrakt – Nelumbo nuciferafrom €29,74/kg
Aged botanical oilLotus — 60 dagars lagrad botanisk oljafrom €307,65/kg
Standardised extractFlavonoider 10% — Nelumbo nucifera (lotusblad)from €201,71/kg
Standardised extractNuciferin 2% — Nelumbo nucifera (lotusblad)from €294,86/kg
Propylene glycol extractLotusfrö PG-extrakt - Nelumbo Nuciferafrom €56,66/kg