Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Nutmeg Oil - Myristica fragrans Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: India

Muskotolja - Myristica fragrans

Myristica fragrans · Myristicaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Myristica fragrans · profile
Family
Myristicaceae
Common names
Nutmeg, Mace, Javitri, Aril, Javintri, Jadipattri
Indian names
Jaiphal
Synonyms
Myristica amboinensis, Myristica americana, Myristica aromatica, Myristica laurella, Myristica moschata, Myristica officinalis
Plant part
Seed
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Myristica Fragrans Seed Oil
CAS
—
INCI status
INCI by naming convention (not in CosIng)
Applications
Candles, Perfumery, Soap & bath
Country of origin
India
SKU
67158-OIL-MYFRA-100G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Muskatnöt eterisk olja utvinns genom ångdestillering av fröna från frukten som botaniskt kallas Myristica fragrans

Känd som: Muskatnöt, Myristica fragrans, Javitri, jatiphala

Botaniskt namn: Myristica fragrans

Produkt: Muskatnöt eterisk olja

Produktform: Eterisk olja

Utvinningsmetod: Ångdestillering

Använd del: Frö

Aktiv beståndsdel: myristicin (huvudämnet), safrol, eugenol, limonen, alfa-pinen, beta-pinen, kamfen och terpineol.

Växtegenskaper: antibakteriella, antiinflammatoriska, antioxidativa och matsmältningsfrämjande egenskaper.

Doft: Varm

Färg: Ljusgul till gul

Passar bra ihop med: Svartpeppar, Rosmarin, Cypress, Geranium, Apelsin och Salvia

Produkten är Vegetarisk

Ursprungsland: Indien