Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Timjanolja - Thymus vulgaris
Essential oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Timjanolja - Thymus vulgaris

Origanum vulgare · Lamiaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Origanum vulgare · profile
Family
Lamiaceae
Common names
Oregano, Wild Marjoram
Indian names
बनतुलसी, सथ्रा, জংলী মরুয়া, వాము ఆకు, ಮರುಗ
Synonyms
Origanum creticum, Origanum floridum, Origanum purpurascens, Origanum wallichianum
Plant part
Leaf
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Origanum Vulgare Leaf Oil
CAS
84012-24-8
EC
281-670-3
CosIng ID
57967
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Culinary, Herbal tea & infusions, Perfumery
Country of origin
India
SKU
56389-OIL-ORVUL-100G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Oregano eterisk olja utvinns genom ångdestillering av bladen från växten som botaniskt kallas Origanum vulgare

Känd som: Oregano

Botaniskt namn: Origanum vulgare

Produkt: Oregano eterisk olja

Produktform: Eterisk olja

Uttagningsmetod: Ångdestillering

Använd del: Blad

Aktiv komponent: karvakrol, tymol

Fytobestämmelser: antimikrobiella, antiinflammatoriska, antioxidativa och slemlösande egenskaper.

Arom/Doft/Lukt: Fräch, kryddig, örtig doft

Färg: Gul till mörkrödbrun

Användningsområden: Aromaterapi/Terapeutisk/Kulinarisk

Passar bra ihop med: Bergamott, Cederträ, Kamomill, En, Citron, Niouli, Mandarin, Melissa, Rosmarin och Tea Tree

Produkten är Vegetarisk

Ursprungsland: Indien