Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Ringblomsblomma Glyserinextrakt - Calendula officinalis
Glycerin extractWater-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Ringblomsblomma Glyserinextrakt - Calendula officinalis

Calendula officinalis · Asteraceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Calendula officinalis · profile
Family
Asteraceae
Common names
Pot Marigold, Garden Marigold, Marigold, Ruddles, Scotch Marigold, Scotch-Marigold
Synonyms
Calendula aurantiaca, Calendula eriocarpa, Calendula hydruntina, Calendula prolifera, Calendula ranunculodes, Calendula santamariae
Plant part
Flower
Form
Glycerin extract
Solubility
Water-soluble
Carrier options
Glycerin, Water
INCI
Glycerin, Calendula Officinalis Flower Extract, Aqua, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate
CAS
56-81-5, 84776-23-8, 7732-18-5, 24634-61-5, 532-32-1
EC
200-289-5, 231-791-2, 283-949-5
CosIng ID
34040, 92472, 74929
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Skincare, Supplements
Country of origin
India
SKU
33983-GLY-CAOFF-225G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Vanligt namn : Ringblomma

Botaniskt namn:Calendula officinalis

Produkt : Ringblomsextrakt i glycerin

Lösningsmedel : Vegetabilisk glycerin (USP/Pharma klass)

Spädningsmedel : Rensat vatten (Glycerin:Vatten 75:25)

Växt/Lösningsmedelsförhållande : 1:5 (vikt/volym)

Form : Glycerit växtextrakt (flytande)

INCI : Glycerin, Aqua, Calendula officinalis Flower Extract

CAS : Glycerin (56-81-5), Vatten (7732-18-5), Växtextrakt (komplex blandning)

Använd del : Blomma

Aktiva innehållsämnen (Fytokemikalier) : triterpener (såsom faradiol och lupeol), flavonoider (som quercetin och isorhamnetin), karotenoider (såsom lutein och betakaroten), saponiner, tanniner, eteriska oljor och fenoliska syror (såsom kaffesyra). 

Produkten ärVegetarisk

Ursprungsland: Indien

Förvaring :Förvaras svalt och torrt