Rosmarinolja - Salvia rosmarinus
Salvia rosmarinus · Lamiaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Salvia rosmarinus · profile
- Family
- Lamiaceae
- Common names
- Rosemary
- Synonyms
- Rosmarinus officinalis, Salvia fasciculata
- Plant part
- Leaf
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil
- CAS
- 84604-14-8, 8000-25-7
- EC
- 283-291-9
- CosIng ID
- 79866
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Western herbal
- Applications
- Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 87484-OIL-SAROS-100G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Rosmarinolja utvinns genom ångdestillering av bladen från växten som botaniskt kallas Salvia rosmarinus
Känd som: Rosmarin, Salvia rosmarinus
Botaniskt namn: Salvia rosmarinus
Produkt: Rosmarinolja
Produktform: Eterisk olja
Utvinningsmetod: ångdestillering
Använd del: blad
Aktiv beståndsdel:1,8-cineol (eukalyptol), alfa-pinen, kamfer, beta-pinen, kamfen, borneol, limonen och verbenon.
Växtbaserade egenskaper: antimikrobiella, inflammationshämmande, antioxidativa och kognitionshöjande egenskaper.
Doft: Skärande, träig, balsamisk
Färg: Färglös till blekgul
Användning: Aromaterapi/Behandling
Blandas väl med: Citrongräs, Lavendel, Pelargon, Cederträ, Citronella och Pepparmynta.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Salvia rosmarinus in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Extract pasteRosmarin CO2-extrakt - Salvia rosmarinusfrom €211,91/kg
Herbal powderRosmarinpulver - Salvia rosmarinusfrom €13,88/kg
Infused oilRosmarininfuserad olja - Salvia rosmarinusfrom €34,20/kg
Oil-soluble extractRosmarin, oljelösligt extrakt – Salvia rosmarinusfrom €42,37/kg
Aged botanical oilRosmarin — 60 dagars lagrad botanisk oljafrom €140,51/kg
Propylene glycol extractRosmarin PG-extrakt - Salvia rosmarinusfrom €48,24/kg
Glycerin extractGlycerinextrakt av rosmarin - Salvia rosmarinusfrom €50,68/kg
Essential oil[TH] Rosmarinolja - Salvia rosmarinusfrom €444,29/kg