Essential oilOil-solubleOrigin: India
Rosolja - Rosa indica
Rosa indica · Rosaceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Rosa indica · profile
- Family
- Rosaceae
- Common names
- Rose, Rose Petal, Gulab, Indian Rose, Red Rose Petal, Gulab Patti
- Indian names
- Gulab Jal, Rose Petal Jam
- Synonyms
- Rosa amoyensis, Rosa bodinieri, Rosa borboniana, Rosa borbonica, Rosa cavaleriei, Rosa chaffanjonii
- Plant part
- Flower
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Rosa Indica Flower Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Herbal tea & infusions, Perfumery, Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 16032-OIL-ROIND-100G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Rosolja är ångdestillerad från kronbladen av blomman från växten som botaniskt kallas Rosa indica
Känd som: Ros, Rosa indica, Gulab, Indisk ros
Botaniskt namn: Rosa indica
Produkt: Rosolja
Produktform: Eterisk olja
Uttagningsmetod: Ångdestillering
Använd del: Blomma
Aktiv beståndsdel: citronellol, geraniol, nerol, fenyletylalkohol, eugenol, linalool, farnesol och beta-karyofylen.
Växtegenskaper: antimikrobiella, antioxidativa, inflammationshämmande och stämningshöjande egenskaper. Doft: Söt doft, karaktäristisk ros
Färg: Ljusgul
Användning: Aromaterapi/Behandling/Kosmetik
Blandas med Geranium, Tea Tree
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Rosa indica in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Infused oil15 örtinfuserade oljorfrom €186,00/kg
Herbal powder15 örtpulver
Face Pack9 örter för ansiktet
Extract powderRosblomsextrakt - Rosa indicafrom €29,75/kg
Glycerin extractGlycerinextrakt av rosblomma - Rosa indicafrom €59,47/kg
Oil-soluble extractOljelösligt extrakt av rosblomma – Rosa indicafrom €42,37/kg
Propylene glycol extractRosblomma PG-extrakt - Rosa indicafrom €56,66/kg
Water-soluble extractRosblomsvatten Vattenlösligt Extrakt - Rosa indicafrom €37,02/kg