Svartpeppar CO2-olja - Piper nigrum
Serenoa repens · Arecaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Serenoa repens · profile
- Family
- Arecaceae
- Common names
- Saw Palmetto, Saw-Palmetto, Scrub-Palmetto
- Synonyms
- Serenoa serrulata
- Plant part
- Fruit
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Serenoa Serrulata Fruit Oil
- CAS
- 84604-15-9
- EC
- 283-292-4
- CosIng ID
- 58425
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Western herbal
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 97217-OIL-SEREP-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Botaniskt namn : Serenoa repens
Produkt : Sågpalmetto CO2-olja 15:1
Använd del : Frukt
Produktform : Eterisk olja
Extraktion : Superkritisk CO2 (SCO2)
CAS NR : 84604-15-9
Tillgänglig form: Olja
Olja/Fettlöslig : Ja
Vattenlöslighet : Nej
Alkohol (etanol) : Nej
Aktiv komponent : Fettsyror 45%-85%
Känd som : Sågpalmetto, Serenoa repens
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Serenoa repens (Sågpalmetto) utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är inga lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en växttrogen profil, vilket gör den idealisk för premiumprodukter med ren etikett inom livsmedel, nutraceuticals och kosmetika.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Serenoa repens in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Standardised extractFettsyror 95% — Serenoa repens (sågpalmetto)from €998,66/kg
Extract powderSågpalmettoextrakt - Serenoa repensfrom €51,32/kg
Oil-soluble extractDvärgpalm, oljelösligt extrakt – Serenoa repensfrom €73,15/kg
Standardised extractFettsyror 85% — Serenoa repens (sågpalmetto)from €667,46/kg
Standardised extractFettsyror 45% — Serenoa repens (sågpalmetto)from €294,86/kg
Standardised extractFettsyror 25% — Serenoa repens (sågpalmetto)from €181,01/kg
Propylene glycol extractSågpalmetto PG-extrakt - Serenoa repensfrom €98,66/kg
Glycerin extractGlycerinextrakt av sågpalmetto - Serenoa repensfrom €103,58/kg