Ambrettfröolja CO2 - Abelmoschus Moschatus
Sesamum indicum · Pedaliaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Sesamum indicum · profile
- Family
- Pedaliaceae
- Common names
- Benne, Niger Seed, Sesame Kali, Til Kala, Kali Til, Black Sesame Seeds
- Indian names
- gingelly, til, Tila, तीळ, তিল, எள்
- Synonyms
- Sesamum occidentale, Sesamum oleiferum
- Plant part
- Seed
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
- CAS
- 8008-74-0
- EC
- 232-370-6
- CosIng ID
- 78835
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 35423-OIL-SEIND-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn : Benne, Sesamum, Sesam kali, Til Kala, Kali Til, Svarta sesamfrön, Nigerfrön, Sesamum indicum
Botaniskt namn : Sesamum indicum
Produkt : Sesam CO2-olja 5:1
Tillgängligt format: Olja
Använd del : Frö
Extraktion : Superkritisk CO2 (SCO2)
CAS NR : 8008-74-0
Tillgängligt format: Olja
Olja/fettlöslig : Ja
Vattenlöslighet : Nej
Alkohol (etanol) : Nej
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Sesamum indicum (Sesam) utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är att det inte finns några lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en växttrogen profil, vilket gör det idealiskt för premiumprodukter med ren etikett inom livsmedel, nutraceuticals och kosmetika.
Aktiva innehåll (fytokemikalier) : lignaner som sesamin, sesamolin och sesaminol; fenoliska föreningar såsom ferulasyra och p-kumarsyra; tokoferoler (vitamin E), fytosteroler (t.ex. β-sitosterol); och essentiella fettsyror, främst linol- och oljesyror.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Lagring : Förvara på en sval och torr plats
Sesamum indicum in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Hair17 örter för hår
Carrier oil7 bäraroljor
Extract pasteSvart sesam CO2-extrakt - Sesamum indicumfrom €160,57/kg
Carrier oilSvart sesamolja - Sesamum indicumfrom €13,81/kg
Extract powderSvart sesamfröextrakt - Sesamum indicumfrom €10,80/kg
Glycerin extractSvart Sesamfrö Glyserinextrakt - Sesamum indicumfrom €37,43/kg
Infused oilSvart sesamfröinfuserad olja - Sesamum indicumfrom €41,79/kg
Oil-soluble extractOljelösligt extrakt av svarta sesamfrön – Sesamum indicumfrom €15,41/kg