Simbalblomma PG-extrakt - Bombax ceiba
Bombax ceiba · Malvaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Bombax ceiba · profile
- Family
- Malvaceae
- Common names
- Simbal, Simbal Phool, Semel Phool, Simbal Flower, Silk Cotton, Indian Kapok
- Synonyms
- Bombax aculeatum, Bombax heptaphyllum, Bombax malabaricum, Bombax thorelii, Bombax tussacii
- Plant part
- Flower
- Form
- Propylene glycol extract
- Solubility
- Water-soluble
- Carrier options
- Propylene glycol, Water
- INCI
- Propylene Glycol, Aqua, Bombax Malabaricum Flower Extract
- CAS
- 57-55-6, 7732-18-5, 93348-63-1
- EC
- 200-338-0, 231-791-2, 297-206-8
- CosIng ID
- 37269, 92472, 82950
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 48842-PGE-BOCEI-225G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn: Simbal Phool, Semel Phool, Simbalblomma, Silkeskotton
Botaniskt namn: Bombax ceiba
Produkt: Simbalblomma Propylenglykol-extrakt
Lösningsmedel: Propylenglykol
Spädningsmedel: Reningat vatten (PG:Vatten 70:30)
Växt/Lösningsmedelsförhållande: 1:5 (vikt/volym)
Form: Glykoliskt växtextrakt (vätska)
INCI: Propylenglykol, Aqua, Bombax ceiba blomextrakt
CAS: Propylenglykol (57-55-6), Vatten (7732-18-5), Växtextrakt (komplex blandning)
Aktiva innehållsämnen (fytokemikalier): flavonoider, alkaloider, terpenoider, fenoliska syror (såsom gallsyra och ellaginsyra), tanniner, saponiner och polysackarider.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Förvaring: Förvaras svalt och torrt
Bombax ceiba in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractSimbalblomma-oljelösligt extrakt – Bombax ceibafrom €42,37/kg
Glycerin extractSimbal blomma Glycerinextrakt - Bombax ceibafrom €70,51/kg
Extract powderSimbalblomsextrakt - Bombax ceibafrom €29,75/kg
Water-soluble extractSimbal blomvatten vattenlösligt extrakt - Bombax ceibafrom €27,73/kg
Herbal powderSimbal blomsterpulver - Bombax ceibafrom €18,94/kg
Infused oilSimbalblomma Infuserad Olja - Bombax ceibafrom €76,52/kg