Tallolja - Pinus sylvestris
Pinus sylvestris · Pinaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Pinus sylvestris · profile
- Family
- Pinaceae
- Common names
- Pine, Native Scots Pinewood, Scotch Pine, Scots Pine, Scots Pine, Scotch Pine, Baltic Pine
- Synonyms
- Pinus cretacea, Pinus erzeroomica, Pinus rigensis, Pinus scotica, Pinus tatarica
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Pinus Sylvestris Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Incense, Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 30701-OIL-PISYL-100G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Tall eterisk olja utvinns genom ångdestillering av nålar, kvistar och kottar från växten som botaniskt kallas Pinus sylvestris
Känd som : Tall, Pinus sylvestris
Botaniskt namn : Pinus sylvestris
Produkt : Tall eterisk olja
Produktform : Eterisk olja
Extraktionsmetod : Ångdestillation
Använd del : Nålar, kvistar och kottar
Aktiv komponent : alfa-pinen (huvudföreningen), beta-pinen, limonen, beta-karyofylen, myrcen, kamfen, bornylacetat och delta-3-karen.
Fytoegenskaper : antimikrobiella, antiinflammatoriska, avsvällande och andningsstödjande egenskaper.
Doft : Jordig och träig
Färg : Färglös till Blekgul
Användning : Aromaterapi/Terapeutisk
Blandar väl med: Grapefrukt, Frankincense, Lavendel, Citron, En, Mejram, Citronella
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Pinus sylvestris in other forms
Same botanical, different format for your formula.
