Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Tea Rose Oil - Rosa hybrid Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: India

Te Rosolja - Rosa hybrid

Rosa · Rosaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Rosa · profile
Family
Rosaceae
Common names
Tea Rose, Gulkand, Damask Rose, Rose, Roses, Wildrose
Indian names
गुलाब, গোলাপ, உரோசா, గులాబి, ગુલાબ, ಗುಲಾಬಿ
Plant part
Flower
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Rosa Flower Oil
CAS
—
INCI status
INCI by naming convention (not in CosIng)
Applications
Perfumery, Skincare
Country of origin
India
SKU
18636-OIL-ROHYB-100G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Tea Rose eterisk oljaär ångdestillerad från kronbladen av blommorna från växten som botaniskt kallas Rosa hybrid

Känd som: Tea Rose, Rosa hybrid

Botaniskt namn: Rosa hybrid

Produkt: Tea Rose eterisk olja

Produktform: Eterisk olja

Uttagningsmetod: ångdestillering

Använd del: blomma

Aktiv beståndsdel: citronellol, geraniol, nerol, fenyletylalkohol, eugenol, linalool, farnesol och alfa-pinen.

Växtegenskaper: lugnande, mikrobhämmande, inflammationshämmande, antioxidanta och hudlindrande egenskaper.

Doft: Söt doft, karaktäristisk ros

Färg: Ljusgul

Användning: Aromaterapi/Behandling/Kosmetik

Blandas med Cajuput, Kassia, Cederträ, Klarysalvia, Geranium och Lavendel

Produkten är Vegetarisk

Ursprungsland: Indien

Rosa in other forms

Same botanical, different format for your formula.

All 2 products →
HydrosolTe Rosenvatten - Rosa hybridfrom €31,90/kg