Extract powderWater-dispersibleOrigin: ThailandINCI listed in EU CosIng
[TH] Risskalextrakt - Oryza sativa
Oryza sativa · Poaceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Oryza sativa · profile
- Family
- Poaceae
- Common names
- Brown Rice, Rice (White), Brown, Chawal, Red, Sathi Chawal
- Indian names
- chavel, तांदूळ, ধান, நெல் (அரிசி), వరి, നെല്ല്
- Synonyms
- Oryza aristata, Oryza communissima, Oryza denudata, Oryza elongata, Oryza formosana, Oryza glutinosa
- Plant part
- Bran
- Form
- Extract powder
- Solubility
- Water-dispersible
- INCI
- Oryza Sativa Bran Extract, Maltodextrin (or Microcrystalline Cellulose)
- CAS
- 90106-37-9, 9050-36-6, 9004-34-6
- CosIng ID
- 35751
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Herbal tea & infusions, Skincare, Supplements
- Country of origin
- Thailand
- SKU
- 20279-EXTD-ORSAT-225G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Risskalextrakt (Oryza sativa) erbjuds som ett extraktpulver med dokumenterat ursprung i Thailand. Ett standardiserat botaniskt extrakt från Thailand som levereras som pulver för nutraceutisk, livsmedels-, dryckes- och kosmetisk F&U/tillverkning (användning beror på din regulatoriska omfattning).
Viktiga detaljer
| Produkt | Risskalextrakt |
|---|---|
| Botaniskt namn | Oryza sativa |
| Växtdel | Kli |
| Kategori | Extraktpulver |
| Ursprung | Thailand |
| Specifikation / Standardisering | 10:01:00 |
| Extraktion / Process | Vattenextraktion + spraytorkning |
| Lösningsmedel / bärare (om tillämpligt) | Vatten |
Typiska användningsområden
- Näringstillskott och funktionella blandningar (där det är tillåtet)
- Livsmedels- & dryckesapplikationer (där det är tillåtet)
- Kosmetiska/personliga vårdformuleringar (där det är lämpligt)
Dokumentation
COA, MSDS, TDS
Förvaring
Förvaras svalt och torrt i en tätt försluten behållare. Skyddas från fukt och värme.
Anteckningar & efterlevnad
Inga terapeutiska påståenden görs. Specifikationer och regulatorisk lämplighet måste valideras av köparen.
Oryza sativa in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractOljelösligt extrakt av ris – Oryza sativafrom €15,10/kg
Oil-soluble extractOljelösligt extrakt av råris – Oryza sativafrom €15,10/kg
Botanical exfoliantExfolierande pulver av risskal (återvunnet)from €10,17/kg
Botanical exfoliantExfolierande rispulverfrom €14,41/kg
Botanical exfoliantExfolierande pulver av risklifrom €16,10/kg
Propylene glycol extractRis PG-extrakt - Oryza Sativafrom €27,22/kg
Propylene glycol extractBrunt ris PG-extrakt - Oryza Sativafrom €27,22/kg
Glycerin extractGlycerinextrakt av ris - Oryza Sativafrom €28,60/kg