Träbomullsrot PG-extrakt - Gossypium arboreum
Gossypium arboreum, Gossypium · Malvaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Gossypium arboreum, Gossypium · profile
- Family
- Malvaceae
- Common names
- Tree Cotton, Kapas, Cotton, Cotton Seeds, Pamba Dana, Binola Giri, Banola Seeds, Cottons
- Indian names
- कपास, कापूस, பருத்தி, పత్తి, કપાસ, ಹತ್ತಿ
- Synonyms
- Gossypium albiflorum, Gossypium anomalum, Gossypium asiaticum, Gossypium bani, Gossypium cernuum, Gossypium comesii, Gossypium spp.
- Plant part
- Root
- Form
- Propylene glycol extract
- Solubility
- Water-soluble
- Carrier options
- Propylene glycol, Water
- INCI
- Propylene Glycol, Aqua, Gossypium Arboreum Root Extract, Gossypium Root Extract
- CAS
- 57-55-6, 7732-18-5
- EC
- 200-338-0, 231-791-2
- CosIng ID
- 37269, 92472
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 75234-PGE-GOARB-225G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn : Trädbomull, Kapas
Botaniskt namn : Gossypium arboreum/Gossypium spp
Product : Gossypium arboreum Rot Propylenglykol-extrakt
Form tillgänglig: Vätska (glykolbaserad)
Part used : Rot
Lösningsmedel : Propylenglykol
Spädningsmedel : Reningat vatten (PG:Vatten 70:30)
Växt/Extraktionsmedelsförhållande : 1:4 (v/v)
Form : Glykoliskt botaniskt extrakt (vätska)
INCI : Propylenglykol, Aqua, Gossypium arboreum/Gossypium spp Rotextrakt
CAS : Propylenglykol (57-55-6), Vatten (7732-18-5), Botaniskt extrakt (Komplex blandning)
Aktiva innehållsämnen (Fytokemikalier) : gossypol, flavonoider, tanniner, terpenoider, alkaloider och saponiner.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland:Indien
Förvaring :Förvara på en sval och torr plats
Gossypium arboreum, Gossypium in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Extract powderTrädbomull Rotextrakt - Gossypium arboreumfrom €15,58/kg
Herbal powderTräd Bomullsfröpulver - Gossypium arboreumfrom €9,92/kg
Oil-soluble extractOlje-lösligt extrakt av trädväxande bomullsfrö – Gossypium arboreumfrom €22,26/kg
Oil-soluble extractOlje-lösligt extrakt av trädväxande bomullsrot – Gossypium arboreumfrom €22,26/kg
Propylene glycol extractTräbomullsfrö PG-extrakt - Gossypium arboreumfrom €48,24/kg
Glycerin extractTrädbomullsfrö Glycerinextrakt - Gossypium arboreumfrom €50,68/kg
Glycerin extractTrädbomullsrot Glycerinextrakt - Gossypium arboreumfrom €50,68/kg
Extract powderTräd Bomullsfröextrakt - Gossypium arboreumfrom €15,58/kg