Doprava v EU zdarma při objednávce nad 699 € Stažení TDS a SDS · COA ke každé objednávceVelikosti balení od 225 g do 25 kg
Apricot Kernel Oil - Prunus armeniaca Product vendor
Carrier oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Olej z meruňkových jader - Prunus armeniaca

Prunus armeniaca · Rosaceae · Botanical profile

VelikostPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Prunus armeniaca · profile
Family
Rosaceae
Common names
Kernel, Apricot, Khubani, Khumani, Common Apricot, Siberian Apricot
Synonyms
Prunus amarella, Prunus anomala, Prunus mira, Prunus nepalensis, Prunus tiliifolia, Prunus xanthocarpos
Plant part
Kernel
Form
Carrier oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
CAS
68650-44-2, 72869-69-3
EC
272-046-1
CosIng ID
78931
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Skincare
Country of origin
India
SKU
46200-OIL-PRARM-100G
Documents
TDS a SDS ke stažení ve formátu PDF na stránce každého produktu. COA přikládáme ke každé objednávce a na vyžádání je k dispozici.

Product details

Známý jako : Meruňka, Khubani, Khumani, Prunus armeniaca

Botanický název : Prunus armeniaca

Produkt : Hořký meruňkový olej z jader

Forma produktu : Olej

Kategorie produktu : Nosný olej

Je rafinovaný? Ne

Je to léčebné kvality? Ano

Používá se také v kosmetice? Ano

Způsob lisování : Za studena lisovaný

Složka : Meruňkové jádro

Zvláštnost: Bez umělých barviv, čerstvý a čistý. Bez škodlivých chemikálií, pesticidů a bez přísad. 100% čistý a pravý výrobek

Balený v nejhygieničtějším prostředí

Produkt je vegetariánský

Země původu: Indie

Poznámka : Jelikož se jedná o nerafinovaný nosný olej, může se mírně lišit mezi jednotlivými šaržemi v barvě, konzistenci a vůni. Nerafinované oleje nejsou upravovány pro standardizaci.

Název sloučeniny Chemická třída Přibližné procento (%)
Zdravotní přínosy/vlastnosti
Kyselina olejová Jednonenasycená mastná kyselina 50-70%
Hydratuje, protizánětlivá, zlepšuje zdraví srdce
Kyselina linolová Mnohonenasycená mastná kyselina 20-35%
Obnova kožní bariéry, protizánětlivé vlastnosti
Kyselina palmitová Nasycená mastná kyselina 4-7%
Poskytuje ochranu pokožce, struktura v kosmetice
Kyselina stearová Nasycená mastná kyselina 0,5-3%
Hydratuje, upravuje pokožku
Vitamín E (tokoferol) Antioxidant Stopové množství
Antioxidant, chrání pokožku před oxidačním stresem
Fytosteroly Rostlinné steroly Stopové množství
Snižují cholesterol, zlepšují pružnost pokožky