Gratis verzending binnen de EU bij bestellingen boven €699 TDS- en SDS-downloads · COA bij elke bestellingVerpakkingsformaten van 225 g tot 25 kg
Apricot Kernel Oil - Prunus armeniaca Product vendor
Carrier oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Abrikozenpitolie - Prunus armeniaca

Prunus armeniaca · Rosaceae · Botanical profile

MaatPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Prunus armeniaca · profile
Family
Rosaceae
Common names
Kernel, Apricot, Khubani, Khumani, Common Apricot, Siberian Apricot
Synonyms
Prunus amarella, Prunus anomala, Prunus mira, Prunus nepalensis, Prunus tiliifolia, Prunus xanthocarpos
Plant part
Kernel
Form
Carrier oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
CAS
68650-44-2, 72869-69-3
EC
272-046-1
CosIng ID
78931
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Skincare
Country of origin
India
SKU
46200-OIL-PRARM-100G
Documents
Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.

Product details

Bekend als : Abrikoos, Khubani, Khumani, Prunus armeniaca

Botanische naam : Prunus armeniaca

Product : Bittere Abrikozenpitolie

Productvorm : Olie

Productcategorie : Draagolie

Is het geraffineerd? Nee

Is het Therapeutische kwaliteit? Ja

Ook gebruikt voor cosmetica? Ja

Extractiemethode : Koudgeperst

Ingrediënt : Abrikozenpit

Bijzonderheid: Geen kunstmatige kleurstoffen, vers & puur. Vrij van schadelijke chemicaliën, bestrijdingsmiddelen & zonder toevoegingen. 100% puur en echt product

Verpakt in de meest hygiënische omgeving

Product is Vegetarisch

Land van herkomst: India

Opmerking : Aangezien het een ongeraffineerde draagolie is, kan de kleur, consistentie en geur per partij licht variëren. De ongeraffineerde olie wordt niet behandeld voor standaardisatie.

Naam verbinding Chemische klasse Geschat percentage (%)
Gezondheidsvoordelen/Eigenschappen
Oliezuur Enkelvoudig onverzadigd vetzuur 50-70%
Vochtinbrengend, ontstekingsremmend, verbetert hartgezondheid
Linolzuur Meervoudig onverzadigd vetzuur 20-35%
Herstelt huidbarrière, ontstekingsremmende eigenschappen
Palmitinezuur Verzadigd vetzuur 4-7%
Biedt huidbescherming, structuur in cosmetica
Stearinezuur Verzadigd vetzuur 0,5-3%
Vochtinbrengend, huidverzorgend
Vitamine E (Tocoferol) Antioxidant Sporen
Antioxidant, beschermt huid tegen oxidatieve stress
Fytosterolen Plantensterolen Sporen
Verlaagt cholesterol, verbetert huidelasticiteit