Boomkatoenzaad PG-extract - Gossypium arboreum
Gossypium arboreum · Malvaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Gossypium arboreum · profile
- Family
- Malvaceae
- Common names
- Tree Cotton, Kapas
- Synonyms
- Gossypium albiflorum, Gossypium anomalum, Gossypium asiaticum, Gossypium bani, Gossypium cernuum, Gossypium comesii
- Plant part
- Seed
- Form
- Propylene glycol extract
- Solubility
- Water-soluble
- Carrier options
- Propylene glycol, Water
- INCI
- Propylene Glycol, Aqua, Gossypium Arboreum Seed Extract
- CAS
- 57-55-6, 7732-18-5
- EC
- 200-338-0, 231-791-2
- CosIng ID
- 37269, 92472
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 54195-PGE-GOARB-225G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Algemene naam : Boomkatoen, Kapas
Botanische naam : Gossypium arboreum
Product : Gossypium arboreum Zaad Propyleenglycol Extract
Beschikbare vorm: Vloeistof (glycol-gebaseerd)
Gebruikt deel : Zaad
Oplosmiddel : Propyleenglycol
Verdunner : Gezuiverd Water (PG:Water 70:30)
Kruid/Oplosmiddel Verhouding : 1:3 (w/v)
Vorm : Glycolisch Botanisch Extract (Vloeistof)
INCI : Propyleenglycol, Aqua, Gossypium arboreum Zaadextract
CAS : Propyleenglycol (57-55-6), Water (7732-18-5), Botanisch Extract (Complex mengsel)
Actieve bestanddelen (Fytochemisch) : gossypol, cyclopropenoïde vetzuren (bijv. malvalzuur en sterculinezuur), tocoferolen, fytosterolen, flavonoïden en fenolische verbindingen
Oplosbaarheid : 100% wateroplosbaar
Product is|Product is Vegetarisch
Land van herkomst:India
Opslag :Bewaar op een koele en droge plaats
Gossypium arboreum in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Extract powderBoomkatoenwortel Extract - Gossypium arboreumfrom €15,58/kg
Herbal powderBoomkatoenzaadpoeder - Gossypium arboreumfrom €9,92/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van zaad van de boomkatoenplant – Gossypium arboreumfrom €22,26/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van wortel van de boomkatoenplant – Gossypium arboreumfrom €22,26/kg
Propylene glycol extractBoomkatoenwortel PG-extract - Gossypium arboreumfrom €48,24/kg
Glycerin extractBoomkatoen zaad Glycerine-extract - Gossypium arboreumfrom €50,68/kg
Glycerin extractBoomkatoen wortel Glycerine-extract - Gossypium arboreumfrom €50,68/kg
Extract powderBoomkatoenzaadextract - Gossypium arboreumfrom €15,58/kg