Ingredient Specification
- Product form
- Oil-soluble extracts
- Declared botanical name
- Ricinus Communis Linn
- Plant part
- Leaf
- Declared origin
- India
- Carrier oil
- Sesame Oil
- Declared INCI
- Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil — CAS No. 8008-74-0 Ricinus Communis Leaf Extract — CAS No. 8001-79-4
- Storage
- Store in a tightly sealed container, away from direct sunlight and heat, in a cool, dry place. Once opened, use within the recommended shelf life for best quality and stability.
Ricinusblad OS-extract, sesamolie
Verzending bij het afrekenen
Beschrijving
Product: Castorblad Oplosbaar Extract in Sesamolie
Botanische naam: Ricinus Communis Linn
Gangbare naam: Arandi blad, Ricinus Communis Linn, Castor
Gebruikt deel: Blad
Land van herkomst: India
Samenstelling
Draagolie: Sesamolie (koudgeperst) – 80%
Botanisch extract: Ricinus Communis Linn Bladextract – 20%
Ingrediënten (INCI)
Sesamum Indicum (Sesam) Zaadolie — CAS nr. 8008-74-0
Ricinus Communis Bladextract — CAS nr. 8001-79-4
Kwaliteit: Cosmetische kwaliteit
Uiterlijk: Duidelijke tot licht troebele gouden tot groen-amberkleurige olieachtige vloeistof, met een milde karakteristieke kruidige geur
Voordelen
Rijk aan ricinolzuur, biedt diep hydraterende, verzachtende ondersteuning voor huid en haar (Castor). Gecombineerd met de eigen diep hydraterende, verzachtende en antioxidant-rijke samenstelling van sesamolie (vitamine E, B-vitamines, essentiële vetzuren), is dit extract geschikt voor formuleringen gericht op huidverzorging, voeding en dagelijkse beschermende zorg.
Voorgestelde toepassingen
Formuleer in gezichtsoliën, serums, crèmes en lotions. Gebruik in haaroliën en hoofdhuidbehandelingen voor verzorging en voeding. Verwerk in massageoliën en lichaamsverzorgingsmengsels. Typisch gebruiksniveau: 1–10%, of zoals vereist door de formulering.
Opslaginstructies
Bewaar in een goed afgesloten verpakking, uit direct zonlicht en warmte, op een koele, droge plaats. Na opening binnen de aanbevolen houdbaarheid gebruiken voor de beste kwaliteit en stabiliteit.
Kwaliteit & documentatie
Certificaat van Analyse (COA), Technisch Datablad (TDS) en Materiaalveiligheidsinformatieblad (MSDS) worden bij elke bestelling meegeleverd.
Gebruiksopmerking
Dit product is Cosmetische Kwaliteit en bedoeld voor Uitsluitend Uitwendig Gebruik, voor gebruik in Cosmetische & Persoonlijke Verzorgingsformuleringen. Niet voor intern, oraal, inwendig of farmaceutisch gebruik.
Product is Vegetarisch