Jatamansi Poeder - Spijkernard - Nardostachys Jatamansi
Nardostachys jatamansi · Caprifoliaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Nardostachys jatamansi · profile
- Family
- Caprifoliaceae
- Common names
- Jatamansi, Baalchadd, Nard Indian, Tapaswani, Spikenard, Musk-Root
- Indian names
- Balchhar, Jata Jatila, Mamsi, Bhyatajata, Tapaswini, Vilomasa
- Synonyms
- Nardostachys chinensis, Nardostachys gracilis, Nardostachys grandiflora
- Plant part
- Root
- Form
- Herbal powder
- INCI
- Nardostachys Jatamansi Root Powder
- CAS
- 90064-28-1
- EC
- 290-089-4
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 89561-PDR-NAJAT-225G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Jatamansi, ook bekend als “tapaswani” in de Ayurveda, is een vaste, dwergachtige, behaarde, kruidachtige en bedreigde plantensoort. Het werkt als een hersentonicum en helpt het geheugen en de hersenfuncties te verbeteren door celschade te voorkomen dankzij zijn antioxiderende eigenschap. Het kalmeert ook de hersenen en helpt bij het beheersen van angst en slapeloosheid.
Bekend als : Jatamansi, Baalchadd, Nardostachys Jatamansi, Nard Indian, Tapaswani, Spikenard
Botanische naam : Nardostachys jatamansi
Productvorm : Gedroogd Poeder 100%
Gebruikt deel : Wortel
Verwerking : Gereinigd > Gedroogd > Gemalen > Gezeefd > Verpakt
Bijzonderheid: Sterke geur
100% puur en echt product
Verpakt in de meest hygiënische omgeving
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Koop Jatamansi, Baalchadd, Nardostachys Jatamansi, Nard Indian Tapaswani tegen groothandels of bulk prijzen.
Nardostachys jatamansi in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Extract powderJatamansi-extract - Nardostachys Jatamansifrom €56,66/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van jatamansi – Nardostachys jatamansifrom €80,80/kg
Aged botanical oilJatamansi — 90 dagen gerijpte botanische oliefrom €316,38/kg
Propylene glycol extractJatamansi PG Extract - Nardostachys Jatamansifrom €94,43/kg
Glycerin extractJatamansi Glycerine-extract - Nardostachys Jatamansifrom €99,21/kg
Water-soluble extractJatamansi Wateroplosbaar Extract - Nardostachys Jatamansifrom €34,53/kg
Hair17 Kruiden voor Haar
Essential oilJatamansi-olie - Spijkernard - Nardostachys jatamansifrom €85,03/kg