- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Zea mays · profile
- Family
- Poaceae
- Common names
- Corn Silk (Thread Like Strands), Stigma Maydis, Silk Of Corn Plant, Corn Silk, Corn, Maize
- Indian names
- मक्का, मका, ভুট্টা, சோளம், మొక్క జొన్న
- Synonyms
- Zea amylesaccharata, Zea gigantea, Zea japonica, Zea maiz, Zea segetalis
- Form
- Carrier oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Zea Mays Oil
- CAS
- —
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Perfumery, Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 63338-OIL-ZEMAY-500G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Maïsolie wordt gewonnen door koude persing van kiemen van de tarwekorrel van de plant die botanisch bekendstaat als Zea Mays
Bekend als: Maïs, Zea Mays
Botanische naam: Zea Mays
Product: Maïsolie
Productcategorie: Dragerolie
Productvorm: Olie
Winningmethode: Koudgeperst
Gebruikt deel: Kiemen van maïskorrel
Geur: Zoete geur
Kleur/uiterlijk: Goudgeel tot amberbruin
Toepassingen: Aromatherapie/therapeutisch/cosmetisch
Combineert goed met: zoete amandelolie
Bijzonderheid: Vers, puur en natuurlijk. Geen kunstmatige kleurstoffen. Vrij van schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen en toevoegingen.
100% puur en echt product
Verpakt in een uiterst hygiënische omgeving
Product is vegetarisch
Land van herkomst: India
Bewaring: Bewaar op een koele, droge plaats, uit de buurt van vocht en direct zonlicht.
Zea mays in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Botanical exfoliantExfoliërende maïsgranulaatfrom €12,71/kg
Botanical exfoliantExfoliërend poeder van maïskolven (geüpcycled)from €11,02/kg
Extract powderMaïszijde-extract - Zea maysfrom €18,25/kg
Glycerin extractMaïssuikerdraden Glycerine-extract - Zea maysfrom €57,26/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van maïszijde – Zea maysfrom €26,04/kg
Propylene glycol extractMaïszijde PG Extract - Zea maysfrom €54,54/kg
Water-soluble extractMaïszijde wateroplosbaar extract - Zea maysfrom €19,81/kg
Fruit powder[IN] Vriesgedroogd Zoetmaïspoeder - Zea maysfrom €46,31/kg