Free EU shipping on orders over €699 COA, MSDS & TDS available on requestPack sizes from 225 g to 25 kg
Spearmint Oil - Mentha spicata Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: India

Oliën van groene munt - Mentha spicata

Mentha spicata · Lamiaceae · Botanical profile

Maat
DocumentsCOA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.

Specifications

Botanical name
Mentha spicata · profile
Family
Lamiaceae
Common names
Mint, Spearmint, Pudina, Common Or Garden Spearmint, Green Mint, Fish Mint
Synonyms
Mentha crispata, Mentha rubicunda
Plant part
Leaf
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Mentha Spicata Leaf Oil
CAS
—
INCI status
INCI by naming convention (not in CosIng)
Applications
Perfumery
Country of origin
India
SKU
24010-OIL-MESPI-100G
Documents
COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.

Product details

Pepermunt etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van bladeren van de plant die botanisch bekend staat als Mentha spicata

Bekend als: Pepermunt, Mentha spicata, gewone of tuinpepermunt, groene munt, vismunt en vrouwmunt.

Botanische naam: Mentha spicata

Product: Pepermunt etherische olie

Productvorm: Etherische olie

Winmethode: stoomdestillatie

Gebruikt deel: blad

Actieve bestanddelen: carvone (de belangrijkste stof), limoneen, bèta-caryofylleen, linalool, menthol, menthon, myrceen en pineen.

Plantaardige eigenschappen: spijsverteringsbevorderend, antimicrobieel, ontstekingsremmend en antioxiderend.

Geur/Geurtje/Parfum: muntachtig, fris en misschien licht fruitig

Kleur/Uiterlijk: helder en kleurloos tot lichtgeel of lichtolijfgroen

Mengbaar met: basilicum-, eucalyptus-, lavendel-, rozemarijn- en jasmijnoliën.

Product is vegetarisch

Land van herkomst: India