Ambrettezaad CO2-olie - Abelmoschus Moschatus
Sesamum indicum · Pedaliaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Sesamum indicum · profile
- Family
- Pedaliaceae
- Common names
- Benne, Niger Seed, Sesame Kali, Til Kala, Kali Til, Black Sesame Seeds
- Indian names
- gingelly, til, Tila, तीळ, তিল, எள்
- Synonyms
- Sesamum occidentale, Sesamum oleiferum
- Plant part
- Seed
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
- CAS
- 8008-74-0
- EC
- 232-370-6
- CosIng ID
- 78835
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 35423-OIL-SEIND-50G
- Documents
- Download het TDS en SDS als pdf op elke productpagina. Het COA wordt met elke bestelling meegestuurd en is op verzoek beschikbaar.
Product details
Algemene naam : Benne, Sesamum, Sesam, Til Kala, Kali Til, Zwarte sesamzaadjes, Nigerzaad, Sesamum indicum
Botanische naam : Sesamum indicum
Product : Sesam CO2-olie 5:1
Beschikbare vorm: Olie
Gebruikt deel : Zaad
Extractie : Superkritische CO2 (SCO2)
CAS NR : 8008-74-0
Beschikbare vorm: Olie
Oplosbaar in olie/vet : Ja
Oplosbaarheid in water : Nee
Alcohol (ethanol) : Nee
CO₂-extractie gebruikt geperst kooldioxide bij lage temperaturen om actieve verbindingen uit Sesamum indicum (sesam) te winnen zonder chemische oplosmiddelen. De belangrijkste voordelen zijn geen oplosmiddelresidu, betere behoud van hittegevoelige verbindingen, hoge zuiverheid en een plantaardig getrouw profiel, waardoor het ideaal is voor premium, clean-label voedsel-, nutraceutische en cosmetische toepassingen.
Actieve inhoudsstoffen (fytochemicaliën) : lignanen zoals sesamine, sesamoline en sesaminol; fenolische verbindingen zoals ferulinezuur en p-coumarinezuur; tocoferolen (vitamine E), fytosterolen (bijv. β-sitosterol); en essentiële vetzuren, voornamelijk linolzuur en oliezuur.
Product is Vegetarisch
Land van herkomst: India
Bewaring : Bewaren op een koele en droge plaats
Sesamum indicum in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Hair17 Kruiden voor Haar
Carrier oil7 Draagolie
Extract pasteZwarte sesam CO2-extract - Sesamum indicumfrom €160,57/kg
Carrier oilZwarte sesamolie - Sesamum indicumfrom €13,81/kg
Extract powderZwarte sesamzaadextract - Sesamum indicumfrom €10,80/kg
Glycerin extractZwarte Sesamzaad Glycerinextract - Sesamum indicumfrom €37,43/kg
Infused oilZwarte sesamzaadolie - Sesamum indicumfrom €41,79/kg
Oil-soluble extractIn olie oplosbaar extract van zwart sesamzaad – Sesamum indicumfrom €15,41/kg