Free EU shipping on orders over €699 COA, MSDS & TDS available on requestPack sizes from 225 g to 25 kg
Orange Oil - Citrus sinensis Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Sinaasappelolie - Citrus sinensis

Citrus aurantium · Rutaceae · Botanical profile

Maat
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request

Specifications

Botanical name
Citrus aurantium · profile
Family
Rutaceae
Common names
Orange, Santara, Orange Peel, Orange Rind, Grapefruit, Neroli
Indian names
khatta
Synonyms
Citrus paradisi, Citrus sinensis, Citrus amara, Citrus ampullacea, Citrus anonyma, Citrus asahikan
Plant part
Peel
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Citrus Aurantium Amara Peel Oil
CAS
68916-04-1
CosIng ID
91031
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Incense
Country of origin
India
SKU
66742-OIL-CISIN-100G
Documents
COA, MSDS and TDS are available on request, subject to availability.

Product details

Sinaasappel etherische olie wordt gewonnen door koude persing van de schil van de vrucht die botanisch bekend staat als Citrus sinensis

Bekend als: Sinaasappel, Citrus sinensis, Santara

Botanische naam: Citrus sinensis

Product: Sinaasappel etherische olie

Productvorm: Etherische olie

Extractiemethode: Koude persing

Gebruikt deel: Schil

Actieve bestanddelen : limoneen (de belangrijkste stof), myrceen, alfa-pineen, bèta-pineen, linalool, citral en geraniol.

Plantaardige eigenschappen: antioxidant, ontstekingsremmend, antimicrobieel en stemmingverbeterend.

Aroma: Citrus, zoete geur

Kleur: Oranje tot geel

Combineert goed met: Kaneel, Gember, Kruidnagel, Sandelhout, Zwarte peper, Wierook en Vetiver

Product is Vegetarisch

Land van herkomst: India