Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Aloe Vera Oil - Aloe vera Product vendor
Essential oilOil-solubleOrigin: India

Aloe Vera-olja - Aloe vera

Aloe vera · Asphodelaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Aloe vera · profile
Family
Asphodelaceae
Common names
Ghrit Kumari, Indian Alces, Lu Hui, Kumari, Ghirita, Gawarpaltra
Synonyms
Aloe barbadensis, Aloe indica, Aloe chinensis, Aloe elongata, Aloe flava, Aloe humilis
Plant part
Leaf
Form
Essential oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Aloe Vera Leaf Oil
CAS
85507-69-3
INCI status
INCI by naming convention (not in CosIng)
Tradition
Western herbal
Applications
Perfumery, Skincare
Country of origin
India
SKU
59223-OIL-ALVER-500G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Aloe vera-olja kallas också Aloe vera-gel och framställs genom att mala den inre filén av växten som botaniskt kallas Aloe vera. Saften utvinns från bladen och macereras för att få olja.

Känd som: Indisk Alces, Barbados Aloe, Curcao Aloe, Lu Hui, Kumari, Ghirita, Gawarpaltra, Aloe vera

Botaniskt namn: Aloe vera

Produkt: Aloe Vera bärarolja

CAS-nummer: 85507-69-3; 94349-62-9

Produktform: Bärarolja

Utvinningsmetod: Malning och maceration

Använd del: Blad

Aktiv beståndsdel: aloesin, aloin, emodin, lupeol, salicylsyra, vitamin E (tokopherol), beta-sitosterol och lignin.

Växtegenskaper: antiinflammatorisk, mikrobiell, antioxidativ och hudlindrande egenskaper.

Doft: Luktfri

Färg: Ljusgul till gyllengul vätska

Användning: Aromaterapi/Behandling/Kosmetik

Blandas med cederträolja, rosolja, sandelträolja, vetiverolja och ylang ylang-olja.

Ursprungsland: Indien

Förvaring: Förvara på svalt och torrt ställe, bort från fukt och direkt solljus.