Fri EU-frakt på beställningar över 699 € Nedladdningar av TDS och SDS · COA med varje beställningFörpackningsstorlekar från 225 g till 25 kg
Apricot Kernel Oil - Prunus armeniaca Product vendor
Carrier oilOil-solubleOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng

Aprikoskärnolja - Prunus armeniaca

Prunus armeniaca · Rosaceae · Botanical profile

StorlekPrice per kg falls as packs get larger
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
  • Technical Data SheetDownload PDF
  • Safety Data SheetDownload PDF
  • Certificate of Analysis — sent with every order

Need the COA before you order? Tell us where to send it.

Specifications

Botanical name
Prunus armeniaca · profile
Family
Rosaceae
Common names
Kernel, Apricot, Khubani, Khumani, Common Apricot, Siberian Apricot
Synonyms
Prunus amarella, Prunus anomala, Prunus mira, Prunus nepalensis, Prunus tiliifolia, Prunus xanthocarpos
Plant part
Kernel
Form
Carrier oil
Solubility
Oil-soluble
INCI
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
CAS
68650-44-2, 72869-69-3
EC
272-046-1
CosIng ID
78931
INCI status
Verified in CosIng
Applications
Skincare
Country of origin
India
SKU
46200-OIL-PRARM-100G
Documents
TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.

Product details

Känd som : Aprikos, Khubani, Khumani, Prunus armeniaca

Vetenskapligt namn : Prunus armeniaca

Produkt : Bitter aprikoskärnolja

Produktform : Olja

Produktkategori : Bärarolja

Är den raffinerad? Nej

Är den terapeutisk kvalitet? Ja

Används den även för kosmetika? Ja

Uttagningsmetod : Kallpressad

Ingrediens : Aprikoskärna

Egenskaper: Inga konstgjorda färgämnen, färsk & ren. Fri från skadliga kemikalier, bekämpningsmedel & inga tillsatser. 100% ren och äkta produkt

Förpackad i en mycket hygienisk miljö

Produkten är vegetarisk

Ursprungsland: Indien

Notera: Eftersom det är en oraffinerad bärarolja kan färg, konsistens och doft variera något mellan partier. De oraffinerade oljorna är inte behandlade för standardisering.

Föreningens namn Kemisk klass Ungefärlig andel (%)
Hälsofördelar/Egenskaper
Oleysyra Enkelomättad fettsyra 50-70%
Återfuktande, antiinflammatorisk, förbättrar hjärthälsa
Linolsyra Fleromättad fettsyra 20-35%
Reparerar hudbarriären, antiinflammatoriska egenskaper
Palmitinsyra Mättad fettsyra 4-7%
Ger hudskydd, struktur i kosmetika
Stearinsyra Mättad fettsyra 0,5-3%
Återfuktande, hudvårdande
Vitamin E (Tokoferol) Antioxidant Spårmängder
Antioxidant, skyddar huden mot oxidativ stress
Fytosteroler Växtsteroler Spårmängder
Minskar kolesterol, förbättrar hudens elasticitet