Citrusolja - Citrus limon
Citrus limon · Rutaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Citrus limon · profile
- Family
- Rutaceae
- Common names
- Lemon, Nimbu, Lemon Liquid, Lemon Powder, Bergamot, Lime
- Indian names
- Sylhet lime, sharbati, surkh nimboo
- Synonyms
- Citrus bergamia, Citrus adami, Citrus aurata, Citrus bergamota, Citrus dimorphocarpa, Citrus lemon
- Plant part
- Peel
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Citrus Limon Peel Oil
- CAS
- 8008-56-8, 84929-31-7
- EC
- 284-515-8
- CosIng ID
- 85124
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Perfumery
- Country of origin
- India
- SKU
- 47884-OIL-CILIM-100G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Citronskalets eteriska olja utvinns genom kallpressning av skalet från frukten av växten som botaniskt kallas Citrus limon
Känd som: Citron, Citrus limon, Nimbu
Botaniskt namn: Citrus limon
Produkt: Citronskalets eteriska olja
Produktform: Eterisk olja
Uttagningsmetod: kallpressning
Använd del: skal
Aktiv beståndsdel: limonen (huvudämnet), beta-pinen, gamma-terpinen, citral (en blandning av geranial och neral), linalool, terpinen och citronellal.
Växtegenskaper: antibakteriella, antioxidativa, inflammationshämmande och stämningshöjande egenskaper.
Doft: Citron
Färg: Blekt till gulgrön
Användning: Aromaterapi/Behandling
Passar bra ihop med: Oliv, Kokos, Eukalyptus
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Citrus limon in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Fruit powderCitronpulver - Citrus limonfrom €9,92/kg
Herbal powderCitronfjällspulver - Citrus limonfrom €9,69/kg
Oil-soluble extractOlivbladoljelösligt extrakt – Olea europaeafrom €38,90/kg
Oil-soluble extractCitronfruktextrakt, lösligt i olja – Citrus limonfrom €16,99/kg
Oil-soluble extractCitronbladsextrakt, lösligt i olja – Citrus limonfrom €33,26/kg
Oil-soluble extractLagerbladolja med oljelösligt extrakt – Cinnamomum tamalafrom €23,78/kg
Botanical exfoliantExfolieringspulver med citronskalfrom €16,10/kg
Aged botanical oilCitronskal – 60 dagar lagrad botanisk oljafrom €231,66/kg