Herbal powderOrigin: IndiaINCI listed in EU CosIng
Citronfjällspulver - Citrus limon
Citrus limon · Rutaceae · Botanical profile
DocumentsTDS and SDS download as PDF · COA on request
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Citrus limon · profile
- Family
- Rutaceae
- Common names
- Lemon, Nimbu, Lemon Liquid, Lemon Powder, Bergamot, Lime
- Indian names
- Sylhet lime, sharbati, surkh nimboo
- Synonyms
- Citrus bergamia, Citrus adami, Citrus aurata, Citrus bergamota, Citrus dimorphocarpa, Citrus lemon
- Plant part
- Peel
- Form
- Herbal powder
- INCI
- Citrus Limon Peel Powder
- CAS
- 92346-89-9, 84929-31-7
- EC
- 296-174-2, 284-515-8
- CosIng ID
- 85125
- INCI status
- Verified in CosIng
- Applications
- Skincare
- Country of origin
- India
- SKU
- 24228-PDR-CILIM-225G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn : Citron, Nimbu, Lime
Botaniskt namn: Citrus limon
Produkt : Citron skal pulver 100%
Tillgänglig form: Pulver/Churan
Använt ingrediens: Citron skal/hud/Chilka
Process : Rengjord > Avvattnad > Pulvriserad > Filtrerad > Förpackad
Ursprungsland: Tillverkad i Indien
Specialitet: Gjord av rena, autentiska och ursprungliga örter.Inget socker, inga konserveringsmedel, inga konstgjorda färger eller kemikalier tillsatta
Egenskaper: Citron skal har en hög mängd fiber och vitamin C. Det innehåller också små mängder kalcium, kalium och magnesium
Citron på olika språk kallas नींबू, எலுமிச்சை, লেবু, ನಿಂಬೆಹಣ್ಣು, നാരങ്ങ, నిమ్మకాయ, لیموں
Citrus limon in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Fruit powderCitronpulver - Citrus limonfrom €9,92/kg
Essential oilCitrusolja - Citrus limonfrom €38,57/kg
Oil-soluble extractOlivbladoljelösligt extrakt – Olea europaeafrom €38,90/kg
Oil-soluble extractCitronfruktextrakt, lösligt i olja – Citrus limonfrom €16,99/kg
Oil-soluble extractCitronbladsextrakt, lösligt i olja – Citrus limonfrom €33,26/kg
Oil-soluble extractLagerbladolja med oljelösligt extrakt – Cinnamomum tamalafrom €23,78/kg
Botanical exfoliantExfolieringspulver med citronskalfrom €16,10/kg
Aged botanical oilCitronskal – 60 dagar lagrad botanisk oljafrom €231,66/kg