Ambrettfröolja CO2 - Abelmoschus Moschatus
Daucus carota · Apiaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Daucus carota · profile
- Family
- Apiaceae
- Common names
- Carrot, Gajar, Gajjar, Queen Anne'S Lace, Wild Carrot, Bishop'S Lace
- Indian names
- மஞ்சள் முள்ளங்கி, కారెట్, ಗಜ್ಜರಿ, കാരറ്റ്, گاجر
- Synonyms
- Daucus ceretanus, Daucus federicii, Daucus glaber, Daucus gonzaloi, Daucus guttatus, Daucus laevis
- Plant part
- Seed
- Form
- Essential oil
- Solubility
- Oil-soluble
- INCI
- Daucus Carota Seed Oil
- CAS
- 8015-88-1
- INCI status
- INCI by naming convention (not in CosIng)
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 97543-OIL-DACAR-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Vanligt namn : Morot, Daucus carota, Gajar, Gajjar
Botaniskt namn : Daucus carota
Produkt : Morotsfrö CO2-olja 15:1
Tillgänglig form: Olja
Använd del : Frö
Extraktion : Superkritisk CO2 (SCO2)
CAS NR : 8015-88-1
Tillgänglig form: Olja
Olja/Fettlöslig : Ja
Vattenlöslighet : Nej
Alkohol (etanol) : Nej
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Daucus carota-frö utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är inga lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en växttroget profil, vilket gör det idealiskt för premiumprodukter med ren etikett inom livsmedel, nutraceuticals och kosmetika.
Aktiva innehållsämnen (Fytokemikalier) : carotol (den huvudsakliga föreningen), beta-pinen, alfa-pinen, limonen, geranylacetat, myrcen, sabinen och linalool.
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Förvaring : Förvara på en sval och torr plats
Daucus carota in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Oil-soluble extractMorot, oljelösligt extrakt – Daucus carotafrom €16,99/kg
Oil-soluble extractMorotsfrö, oljelösligt extrakt – Daucus carotafrom €16,99/kg
Standardised extractBeta-karoten 10% — Daucus carota (morot)from €543,26/kg
Standardised extractBeta-karoten 1% — Daucus carota (morot)from €181,01/kg
Propylene glycol extractMorot PG-extrakt - Daucus carotafrom €39,82/kg
Propylene glycol extractMorotsfrö PG-extrakt - Daucus carotafrom €39,82/kg
Glycerin extractMorot Glyserinextrakt - Daucus carotafrom €41,80/kg
Glycerin extractMorotsfrö Glyserinextrakt - Daucus carotafrom €41,80/kg