Shatavari CO2-extrakt - Asparagus racemosus
Asparagus racemosus · Asparagaceae · Botanical profile
- Technical Data SheetDownload PDF
- Safety Data SheetDownload PDF
- Certificate of Analysis — sent with every order
Specifications
- Botanical name
- Asparagus racemosus · profile
- Family
- Asparagaceae
- Common names
- Shatavari, Shatavar, Sitawar Pili, Shatawar Pili, Satawar Pili, Yellow Satavari
- Indian names
- shatamuli, शतावरी, सतमूली, सतावर
- Synonyms
- Asparagus acerosus, Asparagus dubius, Asparagus fasciculatus, Asparagus jacquemontii, Asparagus penduliflorus, Asparagus petitianus
- Plant part
- Root
- Form
- Extract paste
- INCI
- Asparagus Racemosus Root Extract
- CAS
- —
- CosIng ID
- 54543
- INCI status
- Verified in CosIng
- Tradition
- Ayurvedic
- Applications
- Skincare, Supplements
- Country of origin
- India
- SKU
- 58815-PST-ASRAC-50G
- Documents
- TDS och SDS kan laddas ner som PDF på varje produktsida. COA skickas med varje beställning och finns tillgängligt på begäran.
Product details
Botaniskt namn: Asparagus racemosus
Produkt: Shatavari Rot CO2-extrakt
Använd del: Rot
Extraktion: Superkritisk CO2 (SCO2)
CAS NR: 84633-34-1
Tillgänglig form: Pasta
Olja/Fettlöslig: Ja
Vattenlöslighet: Nej
Alkohol (etanol): Delvis
CO₂-extraktion använder trycksatt koldioxid vid låga temperaturer för att extrahera aktiva föreningar från Asparagus racemosus (Shatavari) utan kemiska lösningsmedel. De viktigaste fördelarna är inga lösningsmedelsrester, bättre bevarande av värmekänsliga föreningar, hög renhet och en växttrogen profil, vilket gör det idealiskt för premiumprodukter med ren etikett inom livsmedel, nutraceutiska produkter och kosmetika.
Aktiva innehåll: steroida saponiner (såsom shatavariner I-IV), flavonoider (som quercetin och rutin), asparagin, tanniner, glykosider, alkaloider, fenoliska syror och saponiner.
Vanligt namn: Shatavari, Shatavar, Sitawar Pili, Shatawar Pili, Satawar Pili, Asparagus Racemosus, Indisk sparris, Shatavari, Gul satavari
Produkten är Vegetarisk
Ursprungsland: Indien
Förvaring: Förvaras svalt och torrt
Asparagus racemosus in other forms
Same botanical, different format for your formula.
Herbal powderShatavari Pulver - Sparrisrankafrom €16,69/kg
Standardised extractSaponiner 20% — Asparagus racemosus (shatavari)from €139,61/kg
Extract powderShatavariextrakt - Asparagus racemosusfrom €35,73/kg
Oil-soluble extractShatavari, oljelösligt extrakt – Asparagus racemosusfrom €50,92/kg
Aged botanical oilShatavari — 90 dagars lagrad botanisk oljafrom €162,21/kg
Standardised extractSaponiner 40% — Asparagus racemosus (shatavari)from €232,76/kg
Propylene glycol extractShatavari PG-extrakt - Asparagus racemosusfrom €56,66/kg
Glycerin extractShatavari Glycerinextrakt - Asparagus racemosusfrom €59,47/kg